Торт «Кучерявий пінчер»
від Denzhyttya
5 Липня, 2020
Інгредієнти:
тісто:
- 200 г сметани
- 150 г цукру
- 2 яйця
- 1,5 ст.борошна
- 1 ч.ложка соди (або розпушувача)
- 1-2 столові ложки какао
крем:
- 800 мл сметани (20-25%) + 1 ст. цукру (250 мл)
(Або 800 мл сметани + 6-7 ст. Ложок згущеного молока) - 2 ч. Ложки згущувача сметани
глазур:
- 2 столові ложки молока
- 2 столові ложки цукру
- 1-1.5 ст.ложки какао
- 25 г масла
Приготування:
- Добре збити за допомогою міксера 2 яйця і цукор протягом 3-4хв.
- Додати до яєць з цукром сметану.
- Всипати частинами просіяне борошно з розпушувачем і замісити однорідне рідке тісто.
- Тісто розділити на 2 частини і в одну додати 1-2 ст. ложки какао.
- Форму для випікання змастити вершковим маслом і влити в неї тісто. Поставити випікатися на 20-25 хвилин в розігріту до 180 градусів С духовку.
- Коржі остудити і розламати на шматочки.
- Для крему з’єднати сметану і згущене молоко. Добре все збити в однорідну масу.
- Додати загущувач сметани. Поставити в холодильник на 10 хв.
- Потім кожен шматочок занурювати в крем і викладати на тарілку у формі «гірки». Так сформувати торт.
- Приготувати глазур: з’єднати цукор, молоко, какао і вершкове масло, довести до кипіння і зняти з вогню. Готову глазур трохи остудити.
- За допомогою ложечки чи кондитерського шприца нанести глазур на торт, дати торту просочитися (1-2 години) і поставити в прохолодне місце.