Незвичайний закусочний торт з крекерів

Незвичайний закусочний торт з крекерів

Чудова і дуже бюджетна закуска настільки красива і смачна, що подобається абсолютно всім з першого разу.

Крекери – відмінне печиво: з нього можна зробити безліч  страв, які ідеально підійдуть для перекусу. Закусочний торт настільки прекрасний, що стане справжньою окрасою святкового столу.

Інгредієнти:

  • 250 грам несолодкого крекеру;
  • одна банка будь-яких рибних консервів (у власному соці);
  • 200 грам свіжих печериць;
  • 2-3 курячих яйця;
  • 100-120 грам твердого сиру (можна використовувати плавлений);
  • одна головка ріпчастої цибулі;
  • трохи зеленої цибулі;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • соняшникова олія без запаху – для обсмажування;
  • майонез – до смаку.

Покроковий процес приготування

  1. Свіжі печериці ретельно промиваємо під проточною водою, обрізаємо все зайве.
  2. Прибираємо за допомогою паперових рушничків, нарізаємо тонкими скибочками.
  3. Головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, нарізаємо дуже дрібно.
  4. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла, викладаємо цибулю та печериці, обсмажуємо приблизно 8 хвилин – до готовності грибів.
  5. З банки з рибою зливаємо рідину, викладаємо рибу в миску і розминаємо ретельно виделкою.
  6. Зелену цибулю  дрібно рубаємо ножем (можна нарізати кухонними ножицями).
  7. Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо в нього пропущений через прес часник і майонез.
  8. Яйця заздалегідь відварюємо круто, чистимо і натираємо на тертці. Більшу частину жовтка натираємо окремо і залишаємо для прикраси.
  9. Формуємо торт на красивому плоскому блюді.
  10. Першим шаром викладаємо щільний шар крекерів (до речі, використовувати можна як кругле печиво, так і квадратне). Від форми печива зміниться тільки форма торта.
  11. Робимо на крекерах сітку з майонезу, посипаємо тертими яйцями.
    Порада. Кожен наступний шар печива трохи притискайте руками: так краще просочаться.
  12. Далі чергуємо шари в такій послідовності: крекери, розім’яті консерви, подрібнену зелену цибулю, сіточка майонезу, крекери, обсмажені з цибулею гриби, сіточка майонезу, печиво, суміш з натертого сиру, крекери, сіточка з майонезу.
  13. Останнім шаром – натерті жовтки яєць. Як варіант: просто терті яйця.
    Дуже гарно виглядатиме, якщо прикрасити торт наступним чином: подрібнити в крихту кілька крекерів, змішати їх з тертим сиром і майонезом. Обмазати цією сумішшю верх і боки торта.
  14. Закусочний торт прибираємо в холодильник на ніч: так він відмінно просочиться, стане ніжним і буде танути в роті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: