Торт міністерський на велику компанію.
від Denzhyttya
23 Листопада, 2021
Майже класичний рецепт торта з безе та бісквітними коржами, тільки виходить дуже великим, важким і ще смачнішим, чим зазвичай.
Інгредієнти:
- борошно, 270 г
- білки, 4 шт
- цукор, 130 г
- крохмаль, 3 ст.л
- жовтки, 4 шт
- крохмаль, 3 ст.л
- молоко, 400 мл
- вершкове масло, 100 г
- вершки жирні, 150мл
Для приготування бісквіту:
- яйця, 3 шт
- цукор, 100 г
- молоко, 100мл
- олія соняшникова, 50 мл
- борошно, 200 г
- сіль, ванілін, розпушувач, 10 г
Приготування:
- Інгредієнти для бісквіту дано на 1 корж, для торта потрібно 2 бісквіти.
- Яйце з цукром збиваємо до однорідності і вливаємо молоко, олію, трохи збиваємо.
- Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, сіллю, ваніліном і перемішуємо до однорідності.
- Виливаємо тісто на лист, застелений пергаментом і випікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин, готовність перевіряйте шпажкою.
- Так само готуємо другий бісквіт.
- Відокремлюємо білки від жовтків. Білки змішуємо з дрібкою солі і починаємо збивати.
- У процесі додаємо цукор і збиваємо до стану гутої та стійкої піни.
- Викладаємо білок на лист, застелений пергаментом. Випікаємо при 100 градусах від 1 до 2 годин. Дивіться по духовці.
- Забираємо папір і змащуємо коржі безе розтопленим шоколадом, щоб він залишився хрустким і не кришився.
- Для крему змішуємо яйця, цукор, крохмаль та молоко, ставимо на плиту та варимо до густого стану. Охолоджуємо.
- Розм’якшене вершкове масло з вершками збиваємо до пишності і частинами змішуємо з кремом і збиваємо до пишності та однорідності.
- Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, безе має бути в середині.
- Обмазуємо краї та верх кремом, прикрашаємо за смаком.
- Відправляємо у холодильник на кілька годин.
Торт виходить величезним, на велику компанію, тому прикрашайте його на свій смак, щоб гості здивувалися не лише його смаком, а й красі.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки