Торт «Шалена бджілка»

Торт “Бджілка” – це святковий варіант популярного торту “Медовик”, від якого він відрізняється оригінальною прикрасою у вигляді бджолиних сот і крихітних бджілок. Півтора десятка коржів, просочених ніжним сметанним кремом, обов’язково підкорять гостей – сміливо готуйте цей торт. Налетять, як бджоли на мед!

Складові

Для тіста:

  • Яйця – 3 шт
  • Вершкове масло – 100 г
  • Мед – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 скл
  • Коньяк – 2 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Борошно – 3 скл.

Для крему:

  • Сметана – 1000 мл
  • Цукор – 2 скл
  • Ванілін – за смаком

Для прикраси:

  • Желатин – 2 упаковки
  • Шоколад – 200 г
  • Білий шоколад – 200 г
  • Мигдаль – 200 г
  • Шафран – за смаком

Спосіб приготвування

  1. В каструлю покладіть масло, мед і цукор і поставте на маленький вогонь.
  2. Помішуйте, поки масло і цукор не розтануть.
  3. Яйця розбийте в окремий посуд і злегка збийте з сіллю, а потім тонкою цівкою влийте яйця в каструлю з медом, безперервно помішуючи.
  4. Якщо не будете перемішувати, білок тут же звариться, і в готовому торті будуть прошарки вареного білка.
  5. Влийте в суміш коньяк, перемішайте, потім додайте соду. Через пару хвилин інтенсивного помішування почне з’являтися густа біла піна, суміш збільшиться в об’ємі приблизно в два рази.
  6. В кінці додайте борошно, ретельно перемішайте, і вимкніть вогонь, але каструля нехай залишається на плиті ще п’ять хвилин.
  7. Тим часом підготуйте дерев’яну дошку для розкочування коржів. Треба щедро посипати її мукою, оскільки медовому тесту властиво прилипати до будь-яких поверхонь.
  8. Великою ложкою викладіть тісто на дошку.
  9. З гарячого тесту починаємо ліпити великий клубок. Не забувайте весь час підсипати на нього борошно. Цей кому треба розділити на 12-15 кульок.
  10. Розкочуйте грудку тіста дуже тонко, як на лаваш. Обов’язково посипте борошном качалку і дошку.
  11. Увімкніть духовку. Деко злегка змастіть маслом і присипте борошном. Щоб перенести корж на деко, потрібно намотати його на качалку.
  12. Печеться корж не більше 2-2,5 хвилин. Медове тісто має властивість здуватися бульбашками. Щоб цього уникнути, проколіть корж перед випічкою виделкою через кожні 3-5 см.
  13. Готові коржі викладайте на рівну поверхню і рівняйте краю, наприклад, за допомогою кришки від каструлі або сковорідки відповідного діаметру.
  14. Обрізки складайте в тарілку, щоб згодом використовувати для посипання.
  15. Коли спечені все коржі, можна братися за крем. Збийте сметану з цукром і ваніліном. Якщо вона недостатньо густа, можна додати пакетик згущувача. Приблизно 150 г крему треба залишити для прикраси торта.
  16. Змастіть кремом всі коржі, крім верхнього. Покрийте кремом і бічну частину виробу, після чого обсипте її подрібненими крихтами, які залишилися після обрізки коржів. Верх залишається без крему і крихт. Торт поставте в холодильник.
  17. Прийшла пора прикрас. Закип’ятіть 100 г води, залийте нею пару пучок шафрану. Коли рідина настоїться і придбає яскраво-жовтий колір, процідіть її і знову поставте на вогонь. Коли нагріється, додайте желатин. Змішайте сметанний крем і желатин до гладкості. Викладіть цю суміш на верхній корж «Бджілки» і знову поставте торт на холод на 10-15 хвилин.
  18. Залишився останній етап – створення шоколадних бджіл. Розтопіть плитку чорного шоколаду на водяній бані.
  19. Коли шоколад стане зовсім рідким, вилийте його в кондитерський мішечок, шприц або конус з пекарської папери. Підійде і звичайний канцелярський файл.
  20. Дерев’яну дошку застеліть фольгою.
  21. Видавлюйте на неї шоколадні смужки довжиною 2-3 см, потім поставте дошку в морозильну камеру. Фігурки застигнуть через 20-30 хвилин.
  22. Розтопіть білий шоколад тим же способом, як чорний, і нанесіть тонкі білі смужки на чорні фігурки. Вийдуть тільця майбутніх бджіл. Дві точки – це їх очі. Поки білий шоколад ще не застиг, застроміть в нього крила з мигдальних пелюсток. Якщо ви придбали цілий мигдаль, розріжте його вздовж на шматочки. Пчілки готові. Садіть їх на свій розсуд на торт.
  23. Поставте торт в холодильник.

Як подавати

Найбільш смачним торт буде через 4-5 годин, коли коржі гарненько просочаться кремом.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: