Торт «Вогні Парижа» з надзвичайно ніжним заварним кремом!
Торт складається з шоколадного і горіхового коржів з ніжним кремом.
Для приготування 2 темних коржів вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 4 шт;
- сіль – дрібка;
- цукор, 4 ст.л;
- борошно, 4 ст.л;
- розпушувач, 1 ч.л;
- какао, 2 ст.л.
Для приготування світлого коржа необхідно взяти:
- білки, 7 шт;
- сіль – дрібка;
- цукор, 12 ст.л;
- борошно, 1 ст.л;
- горіхи волоські обсмажені і подрібнені, 200 г.
Для приготування крему потрібно:
- жовтки, 7 шт;
- цукрова пудра, 200 г;
- кукурудзяний крохмаль, 5 ст.л;
- масло вершкове, 250 г;
- ванільний екстракт, 2 ч.л;
- банани, 2 шт;
- сік лимона, 1 ст.л.
- 500 мл молока
Для просочення коржів:
- вода, 100 мл;
- цукор, 4 ст.л;
- р0м або інший алког0ль, 2 ст.л.
Процес приготування
Для темних коржів відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки з сіллю, коли вони перетворяться в піну, додаємо по ложці цукор і збиваємо до стійкої і густої піни.
Додаємо по одному жовтки і збиваємо в однорідну масу.
Борошно змішати з розпушувачем і какао, просіюємо і частинами додаємо в тісто.
Форму застеляємо пергаментом і виливаємо половину тіста.
Духовку розігріваємо до 170 градусів і випікаємо 15 хвилин.
Таким же чином, випікаємо другий корж.
Для світлого тіста збиваємо білки з сіллю, додаємо по ложці цукор і збиваємо до стійкої маси.
Борошно просіваємо і змішуємо з подрібненими горіхами, частинами всипаємо в білки і акуратно перемішуємо масу.
Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто. Випікаємо 20 – 25 хвилин при температурі 170 градусів.
Для сиропу з’єднуємо всі інгредієнти і варити на невеликому вогні 15 хвилин. В кінці уварювання додати р0м або інший алког0ль.
Для крему збиваємо пудру з жовтками і крохмалем до однорідності.
Додаємо молоко і варимо на повільному вогні до густого стану. Охолоджуємо.
Розм’якшуємо вершкове масло при кімнатній температурі, потім з’єднуємо з ромом і збиваємо.
Збиваємо крем і частинами додаємо масло з алкоголем, збиваємо до пишної маси.
Банани ріжемо на шматочки і змішуємо з кремом, додаємо сік лимона.
Збираємо торт в роз’ємній формі. Першим укладаємо темний корж, просочуємо сиропом і викладаємо частину крему, накриваємо світлим коржем, наносимо крем і кладемо темний корж.
Прибираємо форму, обмазуємо торт кремом з усіх боків і прикрашаємо за смаком. Можна тертим шоколадом.