Як це смачно і недорого! Така ковбаса підкорює відразу, хоч кожен день подавай

Як це смачно і недорого! Така ковбаса підкорює відразу, хоч кожен день подавай

Ковбаска з води, борошна і шкварок. Це старовинний рецепт, який знали ще наші бабусі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сало, 300-400 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • часник, 4 зубчики;
  • сіль, перець, італійські трави;
  • овочева приправа, 10 г;
  • борошно, 400 г;
  • вода, 300 мл;
  • кишка, 3 м;
  • олія соняшникова.

Процес приготування домашньої ковбаси

Можна взяти свинячу кишку-плівку , виймаємо з пакета, заливаємо водою і перетираємо руками, щоб вона стала м’якою. В один кінець вливаємо воду і потім все зливаємо.

Заливаємо чистою і залишаємо на деякий час.

Беремо сало – свіже або солоне, ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо на сковороді до сухих шкварок.

Порада: смачно якщо сало з м’ясним прорізом.

Додаємо часник і обсмажуємо пару хвилин, кидаємо кубики цибулі і смажимо до золотистого кольору цибулі.

Додаємо за смаком сіль, перець, всі приправи, перемішуємо і смажимо пару хвилин.

Для основи беремо борошно і змішуємо з водою або з молоком – але молоко розриває кишку, тому візьміть воду або змішайте  молоко з  водою.

Тісто має бути трохи густіше, ніж для млинців. Змішуємо з засмажкою і залишаємо на 5 хвилин.

Наповнюємо кишку начинкою, зав’язуємо кінці, перев’язуємо на ковбаски.

Як це смачно і недорого! Така ковбаса підкорює відразу, хоч кожен день подавай

Доводимо до кипіння воду у великій каструлі, кидаємо в воду, після того, як закипить, виймаємо.

Порада: можна доварити до готовності або обсмажити в сковороді.

Викладаємо на деко, проколюємо зубочисткою, змащуємо соняшниковою олією.

Запікаємо в духовці при 180 градусах близько 25 хвилин.

На наступний день можна підігріти в мікрохвильовці або на сковороді, смачна ковбаска і холодному вигляді.

Як це смачно і недорого! Така ковбаса підкорює відразу, хоч кожен день подавай

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: