Торт «Янтарний» – смачний , простий і недорогий
Бюджетний торт, який готується просто і швидко.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 4 шт;
- борошно – 140 г;
- цукор – 180-200 г;
- какао – 30 г;
- курага – 50 г;
- розпушувач – 1 ч.л;
- горіхи будь-які – 50 г.
Для приготування крему візьміть:
- згущене молоко – 200 г;
- масло вершкове – 200 г;
- ванілін – 1 г.
Прикрасити торт ви можете горіхами і курагою.
Збиваємо яйця та поступово всипаємо цукор і збиваємо до стійкої і густої піни.
Борошно просіваємо і порційно додаємо в тісто, додаємо розпушувач, вимішуємо до однорідності.
Курагу і горіхи подрібнюємо в крихту блендером і всипаємо в тісто.
Форму для запікання застеляємо пергаментом.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Випікаємо бісквіт 30 – 35 хвилин, обов’язково перевіряйте готовність зубочисткою.
Корж охолоджуємо. Масло вершкове та згущене молоко залишаємо нагріватися до кімнатної температури.
Збиваємо м’яке вершкове масло, потім, не припиняючи процес збивання, вливаємо згущене молоко і збиваємо до пишної маси.
Корж розрізаємо на 2 частини і формуємо торт, змащуючи коржі кремом. Зверху і з боків, також обмазуємо кремом, все вирівнюємо і присипаємо торт крихтою з кураги і горіхів. За бажанням, можете посипати і шоколадною стружкою.