Торт з волоськими горіхами і вареним згущеним молоком
від Denzhyttya
17 Серпня, 2021
Смачний, апетитний тортик для будь-якого свята. Неможливо відірватися від поєднання вареного згущеного молока з горіхами. Не дивлячись на те, що такий торт виходить дуже калорійним, від його шматочка ніхто не відмовляється.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 170 гр
- Борошно – 170 гр
- Ванілін – 1 гр
- Молоко – 120 гр
- Вершкове масло – 60 гр
- Какао-порошок – 3 стол.л.
- Сода харчова – 0.25 чайн.л.
Для начинки:
- Варене згущене молоко – 400 гр
- Вершкове масло – 400 гр
- волоські горіхи – 150
Приготування:
- Для приготування бісквіта підготуйте все необхідне. Борошно вищого сорту просійте через сито.
- У невеликому ковші з’єднайте молоко і вершкове масло і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Залиште на повільному вогні, щоб масло повністю розтало.
- В окремій мисці з’єднайте борошно, какао, соду і ванілін.
- У мисці для збивання з’єднайте яйця з цукром і збийте їх в пишну масу. По черзі додавайте до збитих яєць борошняну суміш і молочну. Акуратно вмішуйте все в тісто за допомогою віночка, щоб тісто не втратило свою пишність.
- Готове тісто перелийте в форму для випічки (18см) і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45-60 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
- Вийміть бісквіт з духовки і повністю остудіть. Оберніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на кілька годин, щоб він відлежався. Перед складанням торта розріжте бісквіт на 3 коржа.
- Для начинки підготуйте все необхідне. Згущене молоко я варю самостійно. Але можна купити і готове варене згущене молоко. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким.
- Волоські горіхи трохи посічіть ножем і обсмажте на сухій сковорідці до появи характерного запаху. Постійно їх помішуйте, щоб вони не почали підгоряти. Потім пересипте їх на тарілку і остудіть. Навіщо пересипати на тарілку? Це необхідно для того, щоб відразу ж вони перестали смажитися. Якщо ви просто знімите сковорідку з вогню і відставите убік, то вони будуть продовжувати смажитися, так як сковорідка буде ще гарячою й вони зможуть підгоріти.
- Для приготування крему з’єднайте м’яке вершкове масло і варене згущене молоко. Все добре перемішайте.
- Бісквітні коржі просочіть кип’яченою водою, щоб торт не був сухим. На мій погляд використовувати цукровий сироп для просочення не слід, так як крем дуже солодкий.
- Зберіть торт і обмажте його зверху і з боків кремом. Приберіть його в холодильник для того, щоб він застиг і просочився.
- Верх і боки торта рясно обсипте смаженими горіхами. Приємного вам частування!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua