Традиційне італійське тістечко «Споркамус»

Для мене це найкращий невагомий десерт у світі. Колись підглянула рецепт в одному з кулінарних журналів і ось уже років 10 балую своїх рідних легендарним «Споркамусом». Сказати, що діти у захваті нічого не сказати. Свіжоспечені італійські тістечка незрівнянні ні з чим: найніжніші всередині, хрумкі зовні, аромат просто чарівний.

італійське тістечко

Традиційне італійське тістечко «Споркамус» відоме у всьому світі. Звичайно, ресторани морочаться над подачею, але основа завжди одна: листкове бездріжджеве тісто  та заварний крем. Я рекомендую робити одразу і ванільну, і шоколадну начинку. Якщо на дегустацію збирається велика компанія, то кожен знайде собі до смаку.

Інгредієнти:

  • Листкове бездрожжеве тісто 500 г
  • Яєчний жовток 7 шт.
  • Молоко 430 мл
  • Цукор 200 г
  • Пшеничне борошно 60 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Вершки 180 мл
  • гіркий шоколад 100 г
  • Цукрова пудра за смаком

Приготування:

  1. Для ванільного заварного крему візьміть 3 яєчні жовтки і розітріть з 80 г цукру.розтирання жовтків
  2. Додайте 35 г борошна та трохи ванілі. Ретельно розмішайте, щоб не залишилося грудочок.
  3. У суміш, що вийшла, влийте склянку молока. Робіть це поспішаючи і помішуючи лопаткою.
  4. Поставте миску в мікрохвильову піч і готуйте 3-4 хвилини на повній потужності. Діставайте крем щохвилини і ретельно його перемішуйте.заварний крем із мікрохвильової печі
  5. Готовий заварний крем накрийте плівкою та остудіть.
  6. Приступайте до приготування шоколадного крему: 4 жовтки розітріть з 120 г цукру і ваніллю.
  7. Додати 25 г борошна. Змішуйте все до однорідності.
  8. З’єднайте в каструлі 180 мл молока та вершки. Доведіть до кипіння.
  9. Влийте половину молочної суміші до розтертих яєчних жовтків і швидко розмішайте.
    шоколадний заварний крем
  10. Отриману масу додайте до молока, що залишилося в каструлі і поставте на середній вогонь. Покладіть туди ж шматочки шоколаду і, помішуючи, чекайте, доки загусне.
  11. Готовий крем накрийте плівкою та остудіть.
  12. Листкове тісто розкотіть у пласт товщиною 5 мм. Розріжте на прямокутники 3 на 6 см.
    нарізка тіста на тістечка
  13. Викладіть майбутні тістечка на лист, застелений пергаментом. Випікайте 15-20 хвилин| до світло-золотистого відтінку при 200 градусах. Остудіть .
    подача Споркамус
  14. Кожну заготовку розріжте вздовж на 2 частини і помістіть крем всередину. Потім половинки з’єднайте. Зверху присипте цукровою пудрою.

Без перебільшень вважаю, що цей рецепт це моя кулінарна родзинка. І ще: просто обожнюю, коли на приготування не потрібно витрачати півдня. Тісто купую або виймаю заздалегідь приготовлене з морозилки. А крем складається зі стандартних продуктів, які є вдома завжди.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: