Пісочні кільця з арахісом «Ностальгія»

Пісочні кільця з горішками я пам’ятаю ще з дитинства. Таку випічку продавали майже в кожному продуктовому магазині і навіть давали у шкільній їдальні. З’їдали їх із великим задоволенням. Час минув, тепер я сама печу улюблені ласощі з дитинства. Рецепт цілком простий та доступний. Рекомендую.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 250 г
  • Куряче яйце – 1 шт
  • Яєчний жовток – 1 шт
  • Молоко – 1 ст. ложки
  • Цукровий пісок – 150 г
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Розпушувач – 1 ч. ложка
  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Арахіс (за смаком)

Приготування:

  1. У миску викладаємо розм’якшене вершкове масло. Всипаємо цукровий пісок 150 г та ванілін на кінчику ножа. Перемішуємо за допомогою міксера до однорідної маси.
  2. Далі, розбиваємо одне яйце. Знову перемішуємо міксером.
  3. Окремо просіюємо 400 г пшеничного борошна та 1 ч. ложку розпушувача. Борошняну суміш поступово всипаємо в масляну масу. Замішуємо м’яке пісочне тісто.
  4. З готового тіста формуємо колобок. Загортаємо у харчову плівку. Забираємо в холодильник на 40 хвилин.
  5. Тим часом підготуємо арахіс. Його потрібно підсушити на сухій розпеченій сковороді (або в мікрохвильовій печі). Арахіс чистимо, рубаємо на великі шматочки.
  6. Охолоджене тісто викладаємо на стіл. Розкачуємо пласт (8 мм). Формою вирізаємо кружечки. Беремо склянку (формочку) меншого діаметра, вирізаємо серединку кружків. У нас вийшли кільця.
  7. Деко застеляємо папером для випічки. Викладаємо кільця.
  8. У миску з жовтком додаємо 1 ст. ложку молока. Перемішуємо. За допомогою пензлика, змащуємо кільця. Зверху посипаємо арахісом. Злегка притискаємо.
  9. Випікаємо при 180 гр, приблизно 15 хвилин до золотистого кольору. Орієнтуйтесь на духовку.
  10. Кільця перекладаємо на тарілку. Даємо їм охолонути. Подаємо до столу разом із чашкою чаю чи кави. Пригощайтеся.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: