Три салати з буряка, якими можна насолоджуватися круглий рік
Сьогодні поділюся з вами 3-ма рецептами салатів з буряка!
Перший салат. Буряк зі свіжою морквою
Щоб прискорити процес приготування страви, відварюйте буряк заздалегідь. А ще його можна запекти в духовці. Спосіб підготовки – вибирайте особисто.
Я вважаю, що смачніший салат виходить, якщо його запекти. Таким чином, буряк зберігає свою соковитість краще. Щоб запекти його, потрібно промити коренеплід і загорнути у фольгу. Включайте духовку на 160 ° і відправляйте в неї буряки. Готувати потрібно, поки в овоч не буде вільно входити виделка. На запікання йде близько 30 хвилин.
Покроковий рецепт приготування бурякового салату .
- Очистіть буряк від шкірки і натріть на великій стороні терки. Доповніть подрібненим часником.
- Наріжте ножем свіжу моркву на тонку і невелику соломку.
- У поєднанні з відвареним буряком і заправкою, морква придбає ще більш приємний смак.
- Посоліть салат і заправте соняшниковою олією.
- Перемішайте і подайте страву до столу.
- Щоб зробити салат більш ароматним, влийте до продуктів ароматну соняшникову олію. Я пробувала готувати його з оливковою та кукурудзяною олією, і знаєте – мені дуже сподобалися обидва варіанти.
- При подачі салату до столу можна прикрасити його гілочкою зелені. Дуже добре поєднується такий салат з картопляними гарнірами, вермішеллю, рибними і м’ясними стравами.
Другий салат. Буряк з м’ясом
Інгредієнти:
- Буряк
- свіжа морква
- зелень (будь-яка)
- зубчик часнику
- олія
- сіль
Приготування:
Салат – дуже смачний і ситний. У його складі буде буряк, морква та інші інгредієнти, про які дізнаєтеся особисто, якщо будете читати рецепт далі. Для приготування салату ще швидше – відварюйте або запікайте буряк до повної готовності заздалегідь.
А ще ця страва виходить дуже красивою і яскравою завдяки буряку, за рахунок його соковитості, вона не потребує додаткового часу на просочення. При подачі до столу можна навіть обійтися без гарніру, а якщо сильно голодні – зваріть парочку картоплин в мундирі. В такому випадку – ситна вечеря гарантована!
- Наріжте моркву ножем на дрібну соломку( за рецептом свіжа морква.)
- Відварений буряк натріть на грубій терці.
- Куряче філе промийте під водою і наріжте на невеликі шматочки.
- На розігрітій сковорідці з соняшниковою олією обсмажте філе.
- Посоліть за смаком і додайте мелений перець. Готуйте філе на середньому вогні.
- Обсмаживши до золотистої скоринки з одного боку, переверніть філе на іншу сторону – продовжуйте готувати також до рум’яного кольору.
- Обсмажте філе викладіть на окрему тарілку і дайте йому трохи охолонути.
- Наріжте зелень дрібно.
- Для цього салату можна використовувати абсолютно будь-яку зелень – кріп, петрушку, зелену цибулю.
- Змішайте зелень з іншими продуктами в салатнику і наріжте ножем оохолоджене філе на невелику соломку.
- Цей рецепт вдалий ще й тим, що в складі салату є білок, вуглеводи і клітковина.
- Перекладіть філе в салатник і посоліть продукти на смак.
- Заправте майонезом і перемішайте.
Третій салат. Ульотний салат з буряка
До вашої уваги рецепт дуже смачного і навіть незвичайного салату з буряка. Для його приготування потрібно відварити або запекти буряк. Я рекомендую запікати, так як в такому випадку буряк буде ще соковитішим.
А поки він готується, підготуйте інші овочі. В такому випадку – салат вдасться приготувати ще швидше.
Інгредієнти:
- Буряк
- куряча грудка
- морква свіжа
- сіль
- зелень
- майонез
Приготування:
- Приготувати буряк в духовці не складно. Потрібно лише промити його гарненько, обернути в фольгу і відправити в духову шафу на 30-35 хвилин при режимі 160 °.
- Наріжте ріпчасту цибулю на дрібні шматочки за допомогою гострого ножа.
- Розігрійте сковорідку з соняшниковою олією і викладіть на неї цибулю. Обсмажте на середньому вогні до рум’яного кольору.
- Готувати цибулю можна на будь-якій ароматній олії.
- Запечений буряк натріть на тертці і відправляйте його на сковорідку до цибулі.
- Тушкуйте продукти на повільному вогні, постійно помішуючи. На це піде близько 20 хвилин.
- Посоліть продукти за смаком.
- Додайте трохи цукру і чорний мелений перець.
- Заправте томатною пастою або кетчупом.
- Перемішуйте і продовжуйте готувати на повільному вогні ще 10 хвилин.
- Дайте салату охолонути перед подачею до столу.