Тришаровий пиріг до чаю з лимоном та сухофруктами
від Denzhyttya
25 Березня, 2021
Сьогодні приготуємо лимонний тришаровий пиріг з сухофруктами і лимоном. Така випічка до чаю порадує вас і ваших гостей. Рецепт пирога нескладний у приготуванні.
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно – 450 гр
- вершкове масло – 200 гр
- сіль – дрібку
- цукор – 60 гр
- розпушувач – 1 ч.л.
- молоко – 150 мл
Начинка:
- курага – 250 гр
- лимон – 2 шт
- цукор 100 гр
- борошно 3 ст.л
- горіхи – 200 гр
- цукор 100 гр
Приготування:
- Почнемо з начинки. За допомогою м’ясорубки подрібнюємо 2 лимона разом з шкіркою, додаємо 100 г цукру і 3 ст л борошна, без гірки, перемішуємо і відставляємо в сторону. Дрібно подрібнюємо 200 г волоських горіхів, додаємо 100 г цукру і перемішуємо. Так само за допомогою м’ясорубки подрібнюємо 250 г кураги. Начинка готова, переходимо до тіста.
- У миску всипаємо 450 г борошна, викладаємо 200 г вершкового масла, і руками перетираємо в дрібну крихту. Додаємо дрібку солі, 60 г цукру і 1 ч л розпушувача, перемішати до однорідності. У сухих інгредієнтах робимо невелике заглиблення і вливаємо 150 г молока, замішуємо пісочне тісто.
- Розділяємо тісто на дві нерівні частини. Велика частина йде на основу, а меншу ділимо ще на 3 однакових частини. Стіл присипаємо борошном, викладаємо великий шматок тіста і розкачуємо в пласт. Отриманий пласт переносимо в форму застелену пергаментним папером, діаметром 22 см, робимо невеликі бортики і всипаємо першу горіхову начинку (можна трохи залишити на посипання пирога).
- Зверху накриваємо другим шаром з бортиками, добре з’єднуємо перший шар з другим, притискаючи краї руками, викладаємо другу начинку з кураги, розрівнюємо. Зверху накриваємо третім шаром тіста з бортиками і так само добре з’єднуємо краї.
- Викладаємо лимонну начинку і накриваємо останнім шаром тіста, добре з’єднуємо краї тіста і верх посипаємо горіховою крихтою. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 50 хвилин.
Готовому пирогу даємо повністю охолонути! Дістаємо з форми, нарізаємо і подаємо до чаю.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки