Заварна Паска “сонечко”, від неї всі в повному захваті

Якщо ви ще не знайшли ідеальний для себе варіант тіста на паски, тоді не проходьте повз! Така пасочка довго залишається свіжою, виходить повітряною і дуже ніжною.

Інгредієнти:

  • Молоко – 300 мл.
  • Борошно – 800 гр.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Дріжджі свіжі – 15 гр. (або сухі – 5гр)
  • Яйце – 5 шт.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Цукор – 200 гр.
  • Куркума – 1 / 2-1 ч.л.
  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Соняшникова олія – 50 мл.

Приготування:

  1. У миску вливаємо 100 мл. молока. Додаємо половину ч.л. солі, половину ч.л. цукру. 15 гр сирих дріжджів і перемішуємо. Додаємо 100 гр. просіяного борошна і залишаємо на хвилин 15-20 для підйому в теплому місці.Заварна Паска "сонечко", від неї всі в повному захваті
  2. За цей час приготуємо заварну основу. У сотейник наливаємо 200 мл молока, додаємо ванільний цукор і доводимо до кипіння, як тільки з’являться ознаки кипіння відразу знімемо з вогню і відразу кладемо 150 гр борошна, перемішуємо, щоб мука заварилася.Заварна Паска "сонечко", від неї всі в повному захваті
  3. Дамо масі охолонути до теплого стану. За цей час якраз підніметься опара. У миску кладемо теплу заварну масу і  опару, яка підійшла. Все перемішуємо, найзручніше це робити міксером  або дерев’яною лопаткою. Маса повинна вийти по консистенції як густий заварний крем. Залишимо в теплому місці на 1 годину для підйому.Заварна Паска "сонечко", від неї всі в повному захваті
  4. На наступному етапі розділимо 5 яєць на білки і жовтки. Білки приберемо в холодильник, до жовтків додаємо 200 грам цукру і половину ч.л. куркуми, щоб готові паски були з сонячною м’якушкою.Заварна Паска "сонечко", від неї всі в повному захваті
  5. Збиваємо міксером до збільшення в об’ємі. Минула 1 година, опара ,яку заварювали, збільшилася в об’ємі і стала пишною і пухкою. Додаємо збиті жовтки і перемішуємо. Додаємо 150 грам просіяного борошна і залишимо в теплому місці для підйому на 1,5 години. Я ставлю в духовку і встановлюю температуру 40 градусів.Заварна Паска "сонечко", від неї всі в повному захваті
  6. І нарешті третій етапу. Розтопимо 200 грам вершкового масла, і додамо його в тісто ,змішавши його з  борошном 200 грам. Дістаємо з холодильника білки додаємо дрібку солі і збиваємо міксером до стійких піків. Додаємо білки в тісто, як тільки білки вмішаються в тісто, додаємо ще 200 грам просіяного борошна.Заварна Паска "сонечко", від неї всі в повному захваті
  7. В останню чергу вливаємо в тісто 50 мл. соняшникової олії. Тісто готове, тепер за бажанням можна додати наповнювач .У мене родзинки і цукати.Заварна Паска "сонечко", від неї всі в повному захваті
  8. Вимішуємо і розкладаємо відразу тісто по формах, заповнюючи тістом не більше як 1/3 форми. У мене з даної кількості тіста виходить 6 форм діаметром 9 см.Заварна Паска "сонечко", від неї всі в повному захваті
  9. Прибираємо в тепле місце для підйому, за часом у мене займає 1-1,5 години.Заварна Паска "сонечко", від неї всі в повному захваті
  10. Як тільки тісто буде на рівні з формами включаємо духовку, на дно я ставлю невелике деко з водою, щоб паски не підгоріли знизу, випікаємо при 180 градусах 15 хвилин, за цей час паски встигнуть зарум’янитися зверху, прикриваємо їх фольгою і зменшуємо температуру до 170 і випікаємо ще 15-30 хвилин до готовності, все залежить від розміру пасок.Заварна Паска "сонечко", від неї всі в повному захваті

Готовим паскам дамо охолонути на м’якому рушнику на боці, щоб вони не просіли, зрідка перекочуємо з боку на бік в перші 15 хвилин.

Наносимо на остиглі паски глазур.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: