Цікава підбірка салатів на святковий стіл

1. Салат «Смакота»

Інгредієнти:

  • Скумбрія х / к – 300 гр
  • Картопля (середній) – 3 шт
  • Морква (середня) – 2 шт
  • Яйця курячі – 3 шт
  • Зелений горошок – 2/3 банки
  • майонез

Приготування:

Скумбрію розібрати  на філе, очистити від кісток, зняти шкірку, нарізати дрібними кубиками. Картоплю, моркву, яйця відварити, очистити.
У салатницю викласти шарами: скумбрія (майонез) – картоплю на дрібній тертці (майонез) – моркву на дрібній тертці (майонез) – яйця на дрібній тертці (майонез) – зелений горошок. Салат поставити в холодильник на 2-3 години для просочення.

Смачного!

2. Салат «Простенький»

Соковито, ситно, смачно!

Інгредієнти:

  • 4 відварних буряки
  • 4 варені яйця
  • 4 маринованих огірка
  • 200 гр сиру
  • маленька баночка горошку
  • 3 зубчики часнику
  • майонез
  • сіль

Приготування:

  1. Буряк натираємо на тертці, додаємо до нього 2 зубчики часнику ( через прес), додаємо майонез і солимо.
  2. Натираємо сир, видавлюємо зубчик часнику і додаємо трохи майонезу.
  3. Яйця натираємо і додаємо трохи майонезу + трохи солі.
  4. Огірочки теж тремо на тертці, віджимаємо.
  5. Збираємо салат: спочатку горошок, потім буряк, яйця, огірки, сир.

3. Салат «Гніздо»

Інгредієнти:

  • перепелині яйця – 10 шт
  • листя салату – 50 гр
  • червона цибуля – 2 шт
  • горбуша – 1 банка
  • сир твердий – 50 гр
  • огірки – 1 шт
  • майонез – 50 гр
  • лимон – 1 шт
  • сіль – 1 ч. ложка
  • цукор – 2 ч. ложки
  • зелень кінзи

Приготування:

  1. Видавити з лимона сік, додати кип’яченої води, щоб вийшло 200 мл. і покласти сіль з цукром. Червону цибулю нарізати тонкими півкільцями, обдати її окропом, щоб пішла гіркота, і покласти в приготований маринад. Додати дрібно порізану кінзу і маринувати пів години.
  2. Перепелині яйця зварити круто, остудити і почистити.
  3. Горбушу подрібнити на шматочки.
  4. Листя салату добре промити і просушити.
  5. Сир натерти на тертці, огірки порізати соломкою.
  6. Взяти тарілку, викласти на неї листя салату, в середину покласти горбушу, а навколо неї викласти добре віджату цибулю, імітуючи  гніздо.
  7. В середину на горбушу сіточкою нанести шар майонезу, а на нього тертий сир.
  8. Зверху сиру покласти огірки і знову сіточку з майонезу.
  9. Потім покласти листя кінзи, придавити серединку гнізда і в центр викласти перепелині яйця.

Смачного!

4. Салат з маринованими опеньками

Інгредієнти:

  • мариновані опеньки 450 гр.
  • картопля 2 шт.
  • морква 2 шт.
  • шинка 300 гр.
  • яйця 3 шт.
  • огірки мариновані
  • майонез

Приготування:

Яйця, картоплю і моркву зварити, остудити, почистити і натерти на крупній тертці.

Шинку нарізати тонкою соломкою. Огірки дрібно нарізати .Салатик викладаємо шарами в високу миску.На дно миски викласти опеньки, потім картоплю і змастити майонезом. Потім  шар шинки і змастити майонезом .Шар  моркви посолити .Потім  шар яєць і змастити майонезом. Останній шар – огірки, трохи майонезу. Накрити  харчовою плівкою і прибрати в холодильник на годину . Потім  перевернути  миску з салатом на плоску тарілку.
Наш красивий салат готовий.

Смачного!

5. Салат «Святковий»

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт
  • Морква – 2 шт
  • Свіжа капуста – 250 гр
  • Яйця курячі – 5 шт
  • 1 стакан волоських горіхів
  • Майонез – 300 гр

Приготування:

  1. Картоплю і яйця відварити і почистити.
  2. Картоплю нарізати кубиками. У яєць варені жовтки відокремити від білків.
  3. І жовтки, і білки дрібно порубати (зручно просто розім’яти виделкою).
  4. Капусту тонко нашаткувати, посолити, перемішати.
  5. Горіхи обсмажити, постійно перемішуючи, на сухій сковороді до світло-золотистого кольору.  Остудити і дрібно порубати.
  6. Сиру моркву натерти на крупній тертці.

Тепер починаємо збирати наш салат. На тарілку  шарами викладаємо складові:

  1. Картопля. Злегка підсолюємо  і змащуємо майонезом.
  2. Морква. Знову підсолюємо і змащуємо майонезом.
  3. Жовток і майонез.
  4. Капуста, віджимаємо  від соку. Майонез.
  5. Білки. Майонезом не змащувати.
  6. Горіхи.

Для більш яскравого смаку в майонез можна додати трохи товченого часнику. Краще дати салату пару годин перед тим , як подавати на стіл , постояти, просочитися, охолодитися .

Різати і подавати, як торт.

Смачного!

6. Святковий салат з ківі

Інгредієнти:

  • Куряча грудинка – 500 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Ківі – 3 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Корейська морква -200-300 гр.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Майонез – 350 гр.

Приготування:

  1. Відварити курячу грудку і нарізати кубиками.
  2. Яйця відварити і натерти на крупній тертці.
  3. Часник натерти на дрібній тертці і змішати з майонезом.
  4. Ківі очистити від шкірки, нарізати півкільцями.
  5. Яблуко очистити від шкірки, натерти на крупній тертці, побризкати лимонним соком.
  6. Салат викладати шарами, кожен змащувати майонезом: куряча грудинка, часник з майонезом, ківі, яйця (половину), морква (половину), терте яблуко, яйця, що залишилися.
  7. Прикрасити салат ківі і корейською морквою.

Смачного!

7. Салат «Стара гавань»

Дивовижний смак цього салату ваші близькі оцінять по достоїнству, а гості будуть просити  рецепт!

Інгредієнти:

  • Печінка тріски 250 гр
  • Картопля відварена (в підсоленій воді) 2 шт
  • Морква відварена 1 шт
  • Цибуля 1 шт
  • Плавлений сир 160 гр
  • Яйця відварені 3 шт
  • Яблуко кисле 1 шт
  • Майонез
  • Волоські горіхи 30 гр
  • Сіль, перець за смаком
  • Кріп 30 гр

маринад:

  • Оцет 9% 30 мл
  • Вода 150 мл
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Сіль 0,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Готуємо продукти для приготування салату
  2. Для початку потрібно замаринувати одну цибулину. Для цього нарізаємо цибулю тоненькими півкільцями і викладаємо в окремий посуд.
  3. Приготуємо маринад: У воду (150 мл) додаємо 30 мл оцту 9%. Туди ж відправляємо одну чайну ложку цукру і 1/2 ч.л. солі. Все перемішуємо і цим розчином заливаємо цибулю. Цибулю залишаємо в маринаді хвилин 15.
  4. На гарячій сковороді злегка обсмажуємо волоські горіхи. Підсушені горіхи ріжемо на шматочки (НЕ дрібніше!).
  5. Тепер наріжемо печінку тріски. Ріжемо кубиками, залишаючи трохи масла з тріски,  салат буде  соковитішим  і ніжнішим. І ми використовуємо менше майонезу.
  6. Далі шарами починаємо збирати салат: Нижнім шаром викладаємо картоплю. Злегка подсолюємо . Поверх картоплі робимо щільну сіточку з майонезу. Краї салату майонезом не зачіпаємо (вони повинні бути пухнастими).
  7. Слідом йде шар маринованої цибулі.
  8. Поверх цибулі кладемо печінку тріски.
  9. Потім йде шар плавленого сиру (сир натерти на крупній тертці). Зверху сіточка з майонезу.
  10. Наступним шаром йдуть варені яйця, протерті через тертку. І знову сіточка з майонезу.
  11. Тепер по краю салату, зверху, робимо кант з вареної моркви.
  12. В серединку натираємо кисле зелене яблучко (половинку). Верхній шар прикрашаємо кропом і шматочками смажених волоських горіхів.
  13. Салат готовий. Його не потрібно довго настоювати , досить півгодини і можна подавати на стіл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: