Ця страва є доволі цікавою та смачною. Її оцінять навіть ті, хто не дуже любить кабачки.

Основа такого торта – млинці з тертих кабачків, які смажаться на сковороді з двох боків до легкого зарум’янення. Начинка для такого закусочного тортика може бути будь-яка: сир з часником і майонезом, інші овочі й навіть м’ясний фарш. Усе це просочене смачним соусом зі сметани або майонезу.

Таку цікаву закуску оцінять навіть ті, хто не особливо любить кабачки. До того ж страва має простий спосіб приготування з мінімуму продуктів. А в результаті отримаєте смачну, ніжну, ароматну й оригінальну страву.

Торт із кабачків

  • Молоді кабачки – 2 шт. (вага близько 1 кг)
  • Борошно – 1 ст.
  • Яйця – 4 шт.
  • Майонез – 0,5 ст.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Помідори – 4 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелена цибуля – кілька пір’їнок

Кабачки натерти на крупній тертці, злегка віджати, щоб прибрати зайву рідину. Додати яйця, борошно, посолити та поперчити. Все змішати, щоб вийшло тісто, як на оладки.

Сковороду злегка змастити олією й випікати у ній млинці. Тісто потрібно просто розмазати ложкою по сковорідці, щоб млинці не вийшло занадто товстими. Обсмажувати їх з двох боків. Вийде приблизно 5 млинчиків. Готові млинці остудити.

У майонез додати пропущений через прес часник і перемішати. Помідори нарізати кружечками якнайтонше.

Збираємо торт. Робимо у такій послідовності: млинець змастити майонезом (не дуже густо), зверху розкласти кружечки помідорів, потім знову млинець і т.д.

Верхній шар просто прикрасити майонезом, помідором і кільцями зеленої цибулі. Готовий торт прибрати в холодильник на півгодини.

Торт із кабачків зі сметанним “кремом”

  • Кабачки – 1 кг
  • Борошно – 10-12 ст.л. з гіркою (залежить від соковитості кабачків)
  • Курячі яйця – 5 шт.
  • Сметана – за смаком (300-350 г)
  • Часник – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • Помідори – 250-300 г
  • Сир – 200-250 г
  • Зелена цибуля – 0,5 пучка
  • Олія – для смаження

Кабачки натерти на тертці й віджати зайвий сік. Додати 5 яєць, трохи солі, меленого чорного перцю й добре перемішати. Додати борошно. Ретельно змішати компоненти. Тісто має вийти густим, як на оладки.

Розігріти сковороду. Змастити рослинною олією і, виклавши порцію тіста, розрівняти його ложкою по дну сковороди, надаючи форму млинця. Обсмажувати коржі кілька хвилин з двох боків, до золотистого кольору. Готові коржі охолодити.

Тим часом готуємо “крем” для нашого торта. Змішати сметану та кілька подрібнених зубчиків часнику. Посолити, поперчити за смаком.

Готуємо начинку для торта. Нарізати помідори й зелену цибулю, натерти сир.

Охолоджений кабачковий корж змастити підготовленим кремом. Викласти шар начинки. Повторити шари. Прикрасити кабачковий торт за бажанням. Бажано його охолодити й дати настоятися в холодильнику кілька годин перед подачею.

Кабачковий торт з сиром

  • Кабачки – 500 г
  • Борошно – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 0,2 ч.л.
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком
  • Для начинки
  • Сир – 400 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Рукола – 50 г
  • Для прикрашання
  • Рукола – за смаком
  • Помідори черрі – на смак

Кабачок натерти на крупній тертці, посолити, перемішати, дати постояти 10 хвилин. Сік злити. Додати яйця, сіль та перемішати. Всипати у кабачки борошно й розпушувач, добре перемішати.

На розігрітій сковороді з рослинною олією обсмажити млинці до золотистого кольору.

Готуємо начинку. Часник пропустити через прес. Зелень дрібно порубати. З’єднати сир, часник і зелень. Добре перемішати до однорідності.

Млинці змастити сирною начинкою й скласти один на одного. Верх торта прикрасити помідорами чері та зеленню.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: