Твердий сир не купую, а роблю його сама за 15 хвилин. Швидко і смачно!

Твердий сир не купую, а роблю його сама за 15 хвилин. Швидко і смачно!

Купуючи в магазині сир, ми дуже часто потрапляємо на несмачний продукт, який коштує чималі гроші. Ще одним мінусом покупного сиру є те, що в нього додають пальмову олію. Тому я і вирішила, що найкраще готувати сир самій. Такий сир готується дуже просто, а виходить неймовірно смачно.

Спосіб приготування сиру

У відповідний посуд виливаємо молоко. Використовуйте молоко з високим відсотком жирності. Головне, щоб не менше 3%. Я роблю з домашнього молока. До нього кладемо 5 грам солі. Якщо Вам подобається солонуватий сир, тоді краще покласти в два рази більше. Ставимо на плиту і даємо закипіти.

Твердий сир не купую, а роблю його сама за 15 хвилин. Швидко і смачно!

В окрему ємність вбиваємо три яйця і додаємо 200 грам сметани 20% жирності.

Твердий сир не купую, а роблю його сама за 15 хвилин. Швидко і смачно!

Можна брати і більшої жирності, головне, щоб не менше. Все добре перемішуємо вінчиком.

Твердий сир не купую, а роблю його сама за 15 хвилин. Швидко і смачно!

Коли молоко закипить, починаємо його мішати, і в цей момент додаємо збиті яйця зі сметаною.

Твердий сир не купую, а роблю його сама за 15 хвилин. Швидко і смачно!

Коли молоко почне згортатися, потримайте його на не великому вогні ще хвилин п’ять. На фото Ви можете бачити, як відділяється сироватка, і як пластівці майбутнього сиру повинні виглядати.

Твердий сир не купую, а роблю його сама за 15 хвилин. Швидко і смачно!

За кілька хвилин до вимкнення плити, можна додати наповнювач. Наприклад, гриби, спеції, кунжут, зелень, горіхи і т.п.

У мене сьогодні сушена зелень.

Твердий сир не купую, а роблю його сама за 15 хвилин. Швидко і смачно!

Опустіть ложку в каструлю, і якщо до неї не пристає вміст посуду, значить можна знімати з вогню.

Твердий сир не купую, а роблю його сама за 15 хвилин. Швидко і смачно!

На сито кладемо марлю, складену вдвічі, і виливаємо сирну масу. Простежте, щоб пішла вся рідина.

Твердий сир не купую, а роблю його сама за 15 хвилин. Швидко і смачно!

Сир повинен знаходитися, деякий час, під тиском.

Робимо це таким чином: Беремо дві пластикові тари. В одній з них проробляю кілька отворів і перекладаю майбутній сир в нього.

Твердий сир не купую, а роблю його сама за 15 хвилин. Швидко і смачно!

Іншу ставлю зверху, а в неї повну 1,5 літрову пляшку з водою, а на неї – гантелю, вагою 2,5 кілограма.

Твердий сир не купую, а роблю його сама за 15 хвилин. Швидко і смачно!

Через пару годин сир готовий до вживання.

Такий сир виходить досить щільний, не розсипчастий і добре тримає форму.

Твердий сир не купую, а роблю його сама за 15 хвилин. Швидко і смачно!

Не просто дуже смачний продукт, але і корисний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: