Твердий сир у маринаді

Твердий сир у маринаді

Простий і водночас дуже оригінальний рецепт, який не вимагає особливих кулінарних навичок. Але приготувати таку закуску однозначно варто. З чорним чи білим хлібом, з помідором, салямі та хорошим сухим вином, у салатах і навіть просто так, без нічого – смакує однаково добре. А ще це обов’язкова страва для тих, хто в душі почувається італійцем.

Інгредієнти для сиру в маринаді

  • 200 г твердого сиру
  • 100 мл оливкової олії
  • 1 лимон
  • 1 ст. ложка меду
  • 1 гостра перчина
  • 5 листочків базиліку
  • спеції за смаком.

Як приготувати сир у маринаді

  1. Перець, базилік порізати, викласти в простору банку.
  2. Туди ж додати сік з лимона, оливкову олію, мед, улюблені спеції.
  3. Щільно закрити банку кришкою і добре потрусити, щоб усі інгредієнти змішалися.
  4. Сир порізати на шматочки по 1,5 см. Покласти в банку з маринадом. Труснути кілька разів, щоб усі шматочки сиру опинилися в соусі.
  5. Поставити банку в холодне місце на кілька днів.
  6. Готовий маринований сир можна додавати до салатів, а можна подавати як закуску.
  7. Маринад можна використати як заправку для салату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: