Твердий сир з молока, сметани і яєць “Як сулугуні”
Обожнюю різноманітні сири, але не завжди мені подобається те, продається на прилавках магазинів. До того ж дійсно хороший та якісний сир коштує не дешево. Саме тому інколи я готую самостійно твердий сир і маю вже безліч рецептів.
Сьогодні ділюся з вами улюбленим. За бажанням до такого сиру можна додати різноманітні приправи. Це зробить сир запашним та пікантним.
Твердий сир з молока і сметани
Інгредієнти:
- 1,5 л молока (свіжого домашнього),
- 500 г сметани (магазинної або домашньої),
- 3 яйця,
- 1 ст. ложка солі,
- 1 ч. ложка оцту.
Приготування:
Збийте міксером у глибокій мисці яйця, сметану і сіль. А молоко тим часом слід налити у каструлю та помістити на вогонь. Після цього довести до кипіння, а потім сюди ж додати збиту суміш зі сметани та яєць. Суміш має почати скручуватися, саме в цей момент слід додати ще оцет та варити протягом 10 хвилин. При цьому не забувайте постійно помішувати. В суміші мають відокремитися грудки, які слід відкинути на друшляк, застелений марлею. Потім поставити все на гніт, З приправ я зазвичай додаю хмелі-сунелі, але ви можете експериментувати і обирати те, що до смаку.