У сезон гарбуза обов’язково готую ароматний манник на кефірі. Діти його просто обожнюють
13 Вересня, 2022
Манник на кефірі з гарбузом та яблуком – найсмачніша випічка до чаю. Готується дуже просто. Виходить смачним, ніжним та корисним.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 300 гр.
- Яблуко – 1 шт. (Середнє)
- Кефір – 250 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 5 ст.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Розпушувач – 10 гр.
- Розтоплене вершкове масло або маргарин – 100 гр.
- Ванілін – 0,5 ч.л.
- Манка – 250 гр.
- Родзинки – 60 гр.
- Сік лимона – 1 ст.л.
- Цукрова пудра – 5 ст.л.
Випікати в духовці при t 180 – 40-45 хвилин.
Діаметр форми 22 см.
Приготування:
- Гарбуз помити, очистити від шкірки і натерти на великій тертці. Також натерти яблуко.
- Додаємо кефір, яйце, цукор, сіль, розпушувач, розтоплене вершкове масло (або маргарин), ванілін та манку. Тісто добре перемішати та залишити на 10 хвилин. Потім додаємо родзинки.
- Форму застеляємо папером для випікання. Виливаємо тісто у форму та випікаємо 40-45 хвилин при температурі 180 градусів (орієнтуйтеся, будь ласка, по своїй духовці).
- Приготуємо заливку. Сік лимона добре перемішуємо із цукровою пудрою до однорідної консистенції.
- Готовий пиріг поливаємо заливкою.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки