Улюблена консервація: салат із буряків на зиму
Сьогодні я до Вас із рецептом своєї улюбленої заготівлі, салат з буряка на зиму. Готується простіше не придумаєш, зате потім у будь-який час можна відкрити баночку, подати як салат або додати до борщу, борщ виходить наваристий та красивого рубінового кольору. Я живу в квартирі, буряк довго не зберігається в теплі, а так, стоїть до нового врожаю, та ще й зручно дуже, будь-коли вона готова до вживання. Взимку відкриєш баночку, додаси часник або цибулю, заправиш майонезом, і ось тобі готовий салатик.
Інгредієнти:
- Буряк відварений – 2,5 кг
- Сіль – 2 ч.л.
- Цукор – 6 ст. л.
- Лимонна кислота – 1,5-2 ч.л.
- Соняшникова олія – 150 мл
Приготування:
- Буряк моємо, беремо велику каструлю, у мене об’ємом 4,7 літри. Укладаємо буряк (не чистимо) так буряк збереже свій колір, у каструлю входить у сирому вигляді 2,7 кг, заливаємо водою і ставимо варити. Варимо до готовності. Перевіряємо готовність ножем. Якщо ніж добре входить, буряк зливаємо і даємо йому трохи охолонути.
- Тепер чистимо, вага очищених буряків у мене 2,5 кг.
- Натремо його на великій тертці.
- Тепер нам знадобиться глибока сковорода, у мене діаметром 26 см. На суху сковороду кладемо натертий буряк. Додаємо 2 ч. л. солі з гіркою, 6 ст.л. цукру та 2 ч.л. лимонної кислоти без гірки та вливаємо 150 мл соняшникової олії. Перемішуємо і прогріваємо буряк, з моменту закипання прогріваємо 15 хвилин, іноді перемішуємо, щоб прогрівся рівномірно.
- Тепер розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо стерилізованими кришками. З цієї кількості буряків у мене виходить 5 баночок об’ємом 500 мл.
Люблю такі буряки подавати з картопляним пюре та котлетами, наприклад.
Борщ виходить гарного апетитного кольору. Приготуйте, тим більше готується просто і швидко, а може зберігатися при кімнатній температурі. Рекомендую!
Буду рада, якщо Вам сподобається такий рецепт простої та швидкої заготівлі.