Смачні, кисло-солодкі помідори половинками на зиму

Помідори половинками на зиму дуже смачні, кисло-солодкі, розсіл випивається швидше, ніж з’їдаються помідори. Рецепт для любителів кисло-солодких заготовок.

Нам знадобиться а 1 літрову банку:

  • Помідори (приблизно 650 г)
  • Цибуля (на Ваш смак)
  • Часник
  • Перець горошок
  • Сіль 1 десертна ложка без гірки (10 г)
  • Цукор 3 десертні ложки без гірки (30 г)
  • Олія соняшникова 1 десертна ложка, на 1-літрову банку
  • Оцет 9% 1 десертна ложка
  • Кип’яток для заливання помідорів

Приготування:

  1. Помідори для рецепту підійдуть будь-які, головне, щоб були не перестиглі.
  2. Я їх завжди розділяю на 2-4 частини, так на мій погляд, їх набагато більше входить в банку.Смачні, кисло-солодкі помідори половинками на зиму
  3. Так само в банку з помідорами додаватиму цибулю, її кількість на Ваш розсуд. Цибуля виходить не менш смачною, хрусткою.
  4. На дно банки дрібно нарізати часник, додати перець горошок, я зі спецій більше нічого не додаю, Ви можете додавати все, що любите.
  5. Викладаємо помідори, розрізані навпіл чи четвертинки, банку заповнити до половини.Смачні, кисло-солодкі помідори половинками на зиму
  6. Додати цибулю, нарізану кільцями або як Вам більше подобається.
  7. Додати в банку сіль, 1 десертну неповну ложку (у мене це 10 г) в цьому рецепті сіль і цукор я додаю в банку, рецепт дано ( на 1-літрову банку, не на літр води).Смачні, кисло-солодкі помідори половинками на зиму
  8. Додаю цукор, 3 такі ж неповні ложки (орієнтовно 30 г).
  9. Далі заповнити банку помідорами, зверху цибулю.Смачні, кисло-солодкі помідори половинками на зиму
  10. Закип’ятити воду, на 3, 1-літрові банки води йде приблизно 1.2 літра, але це залежить від того, наскільки щільно ви наб’єте банки помідорами.
  11. Залити кип’ятком помідори в банках.Смачні, кисло-солодкі помідори половинками на зиму
  12. Додати олію, банки прикрити кришками.Смачні, кисло-солодкі помідори половинками на зиму
  13. Відправляємо в каструлю з гарячою водою, дно обов’язково застеліть тканиною.
  14. Стерилізувати 1-літрові банки, 15 хвилин із моменту закипання, води в каструлі.Смачні, кисло-солодкі помідори половинками на зиму
  15. Банки акуратно виймаємо по одній, додаємо оцет, тією ж ложкою, що і сіль з цукром. Одну десертну ложку 9% оцту.
  16. Банки закатати, трохи покрутити, щоби цукор добре розійшовся.
  17. Перевернути і під ковдру до охолодження.Смачні, кисло-солодкі помідори половинками на зиму

Нам такі помідори подобаються, готую завжди багато і завжди з’їдаються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: