Улюблені цукрові булочки як у дитинстві (за рецептом моєї бабусі): хрумкі зовні та ніжні всередині
8 Серпня, 2022
Найсмачніші цукрові булочки «як у дитинстві» готую дуже часто! Виходять хрусткими зовні та ніжними всередині. Готуються простіше простого, із звичайних інгредієнтів.
Інгредієнти:
Об’єм склянки 200 мілілітрів
- Тепле молоко – 1,5 склянки
- Яйце – 1 штука
- Дріжджі – 1 столова ложка
- Сіль – дрібка
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Соняшникова олія – 1/2 склянки
- Борошно – 5 склянок
- Цукор – 4 столові ложки
Для начинки
- Соняшникова олія
- Цукор
Для змащення
- Яєчний жовток – 1 штука
Приготування:
- У ємність вливаємо молоко, додаємо цукор, дріжджі та перемішуємо.
- Залишаємо на 5-10 хвилин. У чисту ємність насипаємо борошно, посипаємо сіллю та вливаємо молочну суміш.
- Додаємо олію, ванільний цукор, яйце, перемішуємо і замішуємо тісто. Чисту миску змащуємо олією і кладемо тісто.
- Наділяємо тісто на шматочки і скачуємо в кульки.
- Кульки розкачуємо, змащуємо олією і посипаємо цукром.
- Згортаємо в рулетик та защипуємо краї.
- Складаємо навпіл і зверху робимо надріз.
- Розгортаємо і викладаємо на лист, застелений пергаментом. Накриваємо рушником на 30 хв.
- Змащуємо збитим яєчним жовтком та випікаємо при 180 градусах – до готовності.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua