Вдале тісто для пиріжків. Як пух, вийде у всіх: смачні смажені пиріжки з капустою
від Denzhyttya
12 Листопада, 2021
Пишне тісто виходить повітряним, не тугим, м’яким і дуже швидко випікається. Начинку робіть будь-яку на свій смак. Я роблю з капустою.
Інгредієнти:
- вода тепла, 250мл
- сіль, 1 ч.л
- цукор, 1 ст
- дріжджі сухі, 10 г
- олія, 3 ст.л
- борошно, 450 г
- капуста, 400 г
- цибуля та морква по 1 шт
- сіль та перець, спеції, зелень
Приготування:
- У теплій воді розчиняємо сіль та цукор, дріжджі, перемішуємо та залишаємо на 5 – 10 хвилин до появи піни.
- Вливаємо олію і всипаємо борошно.
- Порада: борошно вводимо частинами, вимішуємо м’яке та піддатливе тісто. Може вам знадобиться менше або трохи більше вказаного об’єму в рецепті.
- Накриваємо тісто і залишаємо охолоджуватися.
- Капусту тушкуємо з цибулею та морквою до готовності, заправляємо всіма спеціями на свій смак.
- Тісто обминаємо і ділимо на шматочки, скачуємо колобки та накриваємо.
- Формуємо пиріжки з начинкою, обсмажуємо в олії.
Пиріжки виходять дуже м’якими, ніжними. Капустяну начинку можна змішати з грибами або зробити картопляну, м’ясну, з домашнього сиру, з твердого сиру.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua