Тісто для вареників: два рецепта!

Смачні вареники з сиром і два рецепта тіста для вареників – один на окропі, а другий – на молоці.

Для приготування тіста на кип’ятку :

  • борошно – 3 склянки
  • окріп – 1 склянка
  • яйце – шт
  • олія соняшникова – 3 ст.л
  • сіль – 0.5 ч.л

Для приготування тіста на молоці:

  • борошно – 3 склянки
  • молоко і вода – по 100 мл
  • яйце – 1 шт
  • олія соняшникова – 1 ст.л
  • сіль – 1 ч.л

Для приготування начинки необхідно:

  • сир – 350 г
  • масло вершкове розтоплене – 3-4 ч.л
  • жовток – 1 шт
  • сіль дрібка, за смаком і бажанням цукор

Приготування:

  1. У просіяне борошно додаємо яйця, сіль і соняшникову олію. Перемішуємо виделкою.
  2. Вливаємо окріп  і збираємо виделкою тісто в кулю, потім вимішуємо руками, але акуратно, щоб не обпектися.
  3. Прибираємо тісто в пакет на 15 хвилин.
  4. Сир розминаємо і змішуємо з сіллю розтопленим вершковим маслом і жовтком.
  5. Порада: якщо ви любите солодкі вареники, тоді додавайте цукор. Робимо вареники як зазвичай.
  6. У деко ставимо сітку і змащуємо її олією, викладаємо вареники і відправляємо в парову піч.
  7. Не забуваємо поставити контейнер з водою.
  8. Готуємо 10 хвилин при середньому парі. Або просто варимо вареники в каструлі.
  9. Змішуємо вареники з вершковим маслом і подаємо зі сметаною.
  10. Борошно (частину) змішуємо з теплою водою і теплим молоком, яйцем і сіллю.
  11. Вимішуємо тісто, потім вливаємо олію, вмішуючи її в тісто разом з борошном.
  12. Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 30 хвилин.
  13. Формуємо вареники.
  14. Пробуйте і вибирайте яке тісто вам найбільше сподобалося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: