Вершкова печінка – простий і швидкий рецепт. Мінімум інгредієнтів: недорого і дуже смачно

У цьому рецепті немає нічого зайвого, мінімум інгредієнтів, але яка ніжна і смачна виходить печінка! Та й готувати її від сили 15 хвилин. Зазвичай я готую курячу печінку. Рецепт часто виручає мене, коли потрібно швидко і смачно нагодувати сім’ю. А ще виходить досить таки недорого.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 1 кг
  • Цибуля – 400 – 500 г (5 – 6 шт)
  • Соняшникова олія – 50 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Сіль, перець за смаком
  • Чаман – 0,5 ч ложки (за бажанням)

Приготування:

  1. Курячу печінку чистимо від жилок, миєму і ріжемо на порційні шматки.
  2. Цибулю ріжемо півкільцями або чверть кільцями. Цибулі нам в цьому рецепті потрібно багато.
  3. На невеликій кількості олії обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
  4. Потім викладаємо печінку до цибулі і на сильному вогні обсмажуємо печінку, постійно помішуючи, щоб вона рівномірно готувалася.
  5. Рідина за цей час практично випарується.
  6. Тепер солимо, перчимо на смак, додаємо лавровий лист.
  7. Додаємо шматочок вершкового масла. Готуємо печінку ще хвилин 5 – 6 з вершковим маслом. Кришкою сковороду я не накриваю, так печінка виходить ніжніша .
  8. Спеції звичайно не додаю, щоб не забити ними смак печінки. Але печінка дуже любить «Чаман» (ця спеція зроблена з різновиду пажитника).
  9. Чаман додаю трішки, він дуже прикрашає смак печінки.

Наша страва з печінки і цибулі готова!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: