Вершкова печінка – простий і швидкий рецепт. Мінімум інгредієнтів: недорого і дуже смачно
від Denzhyttya
25 Жовтня, 2021
У цьому рецепті немає нічого зайвого, мінімум інгредієнтів, але яка ніжна і смачна виходить печінка! Та й готувати її від сили 15 хвилин. Зазвичай я готую курячу печінку. Рецепт часто виручає мене, коли потрібно швидко і смачно нагодувати сім’ю. А ще виходить досить таки недорого.
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 1 кг
- Цибуля – 400 – 500 г (5 – 6 шт)
- Соняшникова олія – 50 г
- Вершкове масло – 100 г
- Лавровий лист – 2 шт
- Сіль, перець за смаком
- Чаман – 0,5 ч ложки (за бажанням)
Приготування:
- Курячу печінку чистимо від жилок, миєму і ріжемо на порційні шматки.
- Цибулю ріжемо півкільцями або чверть кільцями. Цибулі нам в цьому рецепті потрібно багато.
- На невеликій кількості олії обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
- Потім викладаємо печінку до цибулі і на сильному вогні обсмажуємо печінку, постійно помішуючи, щоб вона рівномірно готувалася.
- Рідина за цей час практично випарується.
- Тепер солимо, перчимо на смак, додаємо лавровий лист.
- Додаємо шматочок вершкового масла. Готуємо печінку ще хвилин 5 – 6 з вершковим маслом. Кришкою сковороду я не накриваю, так печінка виходить ніжніша .
- Спеції звичайно не додаю, щоб не забити ними смак печінки. Але печінка дуже любить «Чаман» (ця спеція зроблена з різновиду пажитника).
- Чаман додаю трішки, він дуже прикрашає смак печінки.
Наша страва з печінки і цибулі готова!
Джерело:
mandarynka.com.ua