Вершковий паштет для особливих випадків
Такого ніжного вершкового паштету ще ніколи не готувала. Спробувала його готувати нещодавно. Рецепт простий, а паштет виходить такий ніжний, як знаменитий Фуа-Гра, але на мій смак привабливіший, оскільки згаданий паштет для мене має трохи своєрідний присмак і досить дорогий.
Цей курячий паштет із печінки готується особливим чином. Спочатку печінка вимочується в молоці, а потім смажиться з цибулею і випаровується у великій кількості вершків. І, нарешті, найцікавіше! Ми викладемо його в красиву прямокутну форму і поставимо на кілька годин у морозилку або холодильник на всю ніч, як холодець. Результат буде приголомшливий! Це справжній кулінарний шедевр та святкове захоплення!
До речі, нехай Вас не лякає, що для приготування потрібно багато вершків і молока. У результаті, за моїми підрахунками, паштет виходить дешевше за покупний. І я думаю, що набагато смачніший.
Інгредієнти:
- Куряча печінка 900 гр
- Цибуля 200 гр
- Молоко 3,2% 400 мл
- Вершки 20% 450 мл
- Вершкове масло 100 гр
- Соняшникова олія 3 ст л
- Часник 1 зубчик
- Сіль 1/2 ч. л.
- Перець 1/4 ч. л.
Для приготування знадобиться будь-яка прямокутна форма розміром 10х20х6см.
Приготування:
- Очистити печінку від плівок, промити холодною водою, залити молоком і залишити щонайменше на 30 хв.
- Нарізати цибулю напів-кільцями і обсмажити її на суміші олії та 1/3 частини вершкового масла до золотистості.
- Печінку, залиту молоком, відкинути через друшляк, щоб молоко повністю стекло і викласти на сковороду до цибулі.
- Смажити печінку із цибулею на середньому вогні 15 хв, постійно помішуючи. Через 15 хв залити печінку вершками, щоб вона була майже повністю покрита та залишити на середньому вогні, періодично помішуючи, на 15-20 хв. Вершки повинні випаруватися приблизно на половину і загуснути
- Вимкнути вогонь, посолити і поперчити печінку за смаком, видавити зубчик часнику (за бажанням), все перемішати і залишити остигати.
- Остиглу печінку разом з соусом викласти в чашу блендера, додати вершкове масло, що залишилося.
- Перемолоти до стану мусу.
- Паштет викласти в прямокутну форму (в рецепті силіконова), розрівняти поверхню, потрясти форму, щоб прибрати порожнечі і поставити для застигання в морозильник на 3 години або в холодильник на ніч.
- Форму із застиглим паштетом перевернути на тарілку та обережно зняти.
Ось такий у нас вийшов красень, чи не так? Він вам подобається?