Відмінна ідея куди прилаштувати перерослі кабачки! Зимова заготовка!

Сьогодні пропоную рецепт дуже смачної закуски на зиму з кабачків і квасолі. Закуска виходить дуже ситною і завжди виручає в піст. Та й ще відмінна ідея куди прилаштувати перерослі кабачки.

Інгредієнти:

Вага всіх овочів в очищеному вигляді.

  • 2 кг кабачків
  • 350 г цибулі
  • 200 г моркви
  • 1 кг помідорів
  • 250 г сухої квасолі
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 150 мл соняшникової олії
  • 2 ст л солі
  • 3 ст л цукру
  • 40 мл 9% оцту
  • червоний гострий перець і чорний мелений

Приготування:

  1. Насамперед суху квасолю перебираємо, якщо є пошкоджені боби відбираємо, потім добре миємо й заливаємо холодною водою і залишаємо на ніч, щоб квасоля добре набухла.
  2. Для приготування цієї закуски можна також використовувати свіжу квасолю, просто відварити її до готовності.
  3. Квасоля простояла ніч, добре набухла, промиваємо, і заливаємо чистою холодною водою. Ставимо на плиту і варимо до готовності. Солити квасолю не треба.
  4. Квасоля зварилася, відкидаємо її на друшляк.Відмінна ідея куди прилаштувати перерослі кабачки! Зимова заготовка!
  5. Для приготування закуски я буду використовувати перерослі, зрілі кабачки. З такими кабачками закуска виходить більш наваристою і ситною.
  6. Кабачки миємо, очищаємо від шкіри, м’якоті і насіння. Нарізаємо на шматочки.Відмінна ідея куди прилаштувати перерослі кабачки! Зимова заготовка!
  7. У посуд в якій будемо варити закуску наливаємо соняшникову олію і ставимо на плиту щоб олія розжарилася.
  8. У розігріту олію закладаємо цибулю нарізану великим кубиком. Цибуля прокипіла 2-3 хвилини, стала прозорою, закладаємо моркву натерту на великій тертці.
  9. Добре все перемішуємо і смажимо 5 хвилин, щоб морква увібрала олію.
  10. Потім вливаємо помідори подрібнені в блендері або пропущені через м’ясорубку.Відмінна ідея куди прилаштувати перерослі кабачки! Зимова заготовка!
  11. Накриваємо кришкою і даємо закипіти.
  12. Додаємо сіль, цукор і варимо 20 хвилин з моменту закипання.
  13. Помідори добре уварилися, закладаємо підготовлені кабачки, розмішуємо, накриваємо кришкою і даємо закипіти.Відмінна ідея куди прилаштувати перерослі кабачки! Зимова заготовка!
  14. Кабачки закипіли, закладаємо зварену квасолю, і варимо під кришкою з моменту закипання 25-30 хвилин.Відмінна ідея куди прилаштувати перерослі кабачки! Зимова заготовка!
  15. За п’ять хвилин до готовності додаємо червоний гострий і чорний мелений перець, 9% оцет, пробуємо на смак, якщо треба доводимо до смаку. Я додала ще трохи цукру.Відмінна ідея куди прилаштувати перерослі кабачки! Зимова заготовка!
  16. Готову закуску киплячою розкладаємо по сухих стерилізованим банкам, на дно кожної баночки я кладу по 2-3 зубчики часнику, але це за бажанням, закатуємо, перевертаємо догори дном, можна укутати і залишаємо остигати. Зберігаються заготовки в темному місці при кімнатній температурі.Відмінна ідея куди прилаштувати перерослі кабачки! Зимова заготовка!

Смачних всім заготовок!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: