Відмінний манник з вишнею на кефірі, ніжний та вологий

Привіт друзі! Сьогодні приготувала простий вишневий пиріг. Готується він і кефірі та манній крупі. Іноді його ще називають манник стаканчик, тому що всі інгредієнти вимірюються у ньому склянками. Це дуже зручно, коли вдома немає ваг. Готується він дуже швидко, продукти в рецепті найпростіші.

Інгредієнти:

  • Борошно 1 склянка
  • Цукор 1 склянка
  • Соняшникова олія 0,5 склянки
  • Яйце 2 шт
  • Кефір 1 склянка
  • Манна крупа 1 склянка
  • Розпушувач 10 г
  • Ванільний цукор 8 г
  • Сіль за смаком

Начинка:

  • Вишня ~ 150-200 г (заморожена або свіжа)
  • Борошно 1 ч.л
  • Крохмаль 1 ч.л

Склянка 200 мл. Діаметр форми 20 см.

Приготування:

  1. Спочатку готую вишню. Я її розморозила та злила сік. Додаю по одній чайній ложці крохмалю та борошна, вони заберуть із ягід зайву вологу.Відмінний манник з вишнею на кефірі, ніжний та вологий
  2. У тарілку для змішування розбиваю два яйця, додаю склянку цукру. Об’єм склянки 200 мілілітрів. Виливаю половину склянки соняшникової олії без запаху, додаю дрібку солі та ванільний цукор, перемішую продукти віночком, бажано щоб крупинки цукру розтанули.Відмінний манник з вишнею на кефірі, ніжний та вологий
  3. Виливаю склянку кефіру, вона має бути кімнатної температури, або трохи тепла. Знову перемішую, цукор повинен розтанути остаточно.Відмінний манник з вишнею на кефірі, ніжний та вологий
  4. Додаю склянку манки, розпушувач і висипаю склянку борошна.Відмінний манник з вишнею на кефірі, ніжний та вологий
  5. Продукти перемішую і стежу, щоб по краях та на дні тарілки не залишалося грудочок. Отриману масу залишаю на 20 хвилин, щоб манка добре набрякла. 20 хвилин пройшло і тісто стало густішим.Відмінний манник з вишнею на кефірі, ніжний та вологий
  6. Пиріг випікаю у формі, діаметром 20 сантиметрів. Дно та боки застелила пергаментом. Виливаю тісто за обсягом приблизно дві третини.Відмінний манник з вишнею на кефірі, ніжний та вологий
  7. Зверху на тісто викладаю вишню. Виливаю зверху тісто, що залишилося, і трохи розрівнюю лопаткою.Відмінний манник з вишнею на кефірі, ніжний та вологий
  8. Духовку заздалегідь розігріти до температури 180 градусів, ставлю манник випікатися. Час випікання 40-50 хвилин. У мене він випікався рівно 45. Час випічки залежить від духовки і може бути більший.Відмінний манник з вишнею на кефірі, ніжний та вологий
  9. Перш ніж розрізати пиріг, треба дати йому повністю охолонути.Відмінний манник з вишнею на кефірі, ніжний та вологий

Пиріг вийшов в міру вологий, у нього ніжний молочний смак з ароматом ванілі та вишні. Процес приготування дуже нескладний, головне заздалегідь розморозити ягоди. Продукти дуже швидко змішуються, можна поставити пиріг у духовку та займатися своїми справами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: