Відмінний манник з вишнею на кефірі, ніжний та вологий
13 Червня, 2022
Привіт друзі! Сьогодні приготувала простий вишневий пиріг. Готується він і кефірі та манній крупі. Іноді його ще називають манник стаканчик, тому що всі інгредієнти вимірюються у ньому склянками. Це дуже зручно, коли вдома немає ваг. Готується він дуже швидко, продукти в рецепті найпростіші.
Інгредієнти:
- Борошно 1 склянка
- Цукор 1 склянка
- Соняшникова олія 0,5 склянки
- Яйце 2 шт
- Кефір 1 склянка
- Манна крупа 1 склянка
- Розпушувач 10 г
- Ванільний цукор 8 г
- Сіль за смаком
Начинка:
- Вишня ~ 150-200 г (заморожена або свіжа)
- Борошно 1 ч.л
- Крохмаль 1 ч.л
Склянка 200 мл. Діаметр форми 20 см.
Приготування:
- Спочатку готую вишню. Я її розморозила та злила сік. Додаю по одній чайній ложці крохмалю та борошна, вони заберуть із ягід зайву вологу.
- У тарілку для змішування розбиваю два яйця, додаю склянку цукру. Об’єм склянки 200 мілілітрів. Виливаю половину склянки соняшникової олії без запаху, додаю дрібку солі та ванільний цукор, перемішую продукти віночком, бажано щоб крупинки цукру розтанули.
- Виливаю склянку кефіру, вона має бути кімнатної температури, або трохи тепла. Знову перемішую, цукор повинен розтанути остаточно.
- Додаю склянку манки, розпушувач і висипаю склянку борошна.
- Продукти перемішую і стежу, щоб по краях та на дні тарілки не залишалося грудочок. Отриману масу залишаю на 20 хвилин, щоб манка добре набрякла. 20 хвилин пройшло і тісто стало густішим.
- Пиріг випікаю у формі, діаметром 20 сантиметрів. Дно та боки застелила пергаментом. Виливаю тісто за обсягом приблизно дві третини.
- Зверху на тісто викладаю вишню. Виливаю зверху тісто, що залишилося, і трохи розрівнюю лопаткою.
- Духовку заздалегідь розігріти до температури 180 градусів, ставлю манник випікатися. Час випікання 40-50 хвилин. У мене він випікався рівно 45. Час випічки залежить від духовки і може бути більший.
- Перш ніж розрізати пиріг, треба дати йому повністю охолонути.
Пиріг вийшов в міру вологий, у нього ніжний молочний смак з ароматом ванілі та вишні. Процес приготування дуже нескладний, головне заздалегідь розморозити ягоди. Продукти дуже швидко змішуються, можна поставити пиріг у духовку та займатися своїми справами.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки