Вівсяний пиріг з яблуками
від Denzhyttya
11 Серпня, 2021
Нам, часто хочеться чогось смачного. Але побоювання набрати зайві кілограми змушують відмовлятися від солодощів. Щоб не мучити себе, я знайшла відмінний рецепт випічки, яка не шкодить фігурі. Вівсяний пиріг з яблуками став для мене справжнім порятунком. Низькокалорійний і смачний десерт перевершив всі мої очікування.
В оригінальному рецепті для пирога використовують цукор. Але ви легко можете замінити частину на мед або будь-який інший корисний підсолоджувач. Не хвилюйтеся, що яблук більше, ніж тіста. Завдяки цьому вівсяний пиріг виходить дуже соковитим і ніжним. Обов’язково збризніть яблука цитрусовим соком, так вони не будуть темніти. Ну що, поїхали?
Інгредієнти
- Вершкове масло 120 г
- цукор 160 г
- сіль дрібка.
- яйце 3 шт.
- пшеничне борошно 100 г
- вівсяні пластівці 150 г
- розпушувач 1 ч. л.
- кориця 1 ч. л.
- яблуко 4 шт.
- лимон 1 шт.
Приготування
- Змішайте розм’якшене вершкове масло з цукром і сіллю. Збивайте міксером протягом 5 хвилин. Введіть по одному яйця, продовжуючи збивати до отримання однорідної світлої маси.
- Додайте в просіяне борошно вівсяні пластівці, розпушувач і корицю. Вмішайте силіконової лопаткою отриману суміш в рідку масу, всипаючи в кілька етапів. У вас повинно вийти м’яке тісто.
- Очистіть яблука і наріжте їх невеликими кубиками. Злегка збризніть лимонним соком. Натріть з лимона цедру і додайте в тісто. Туди ж відправте яблука. Добре перемішайте.
- Змастіть форму діаметром 26 см вершковим маслом, викладіть тісто і розрівняйте. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин. Готовність можете перевірити зубочисткою.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки