Вони зникнуть за 3 хвилини. Королівська випічка: швидкий та простий рецепт
від Denzhyttya
15 Квітня, 2023
Це м’який та ніжний десерт з нотками персика та лимона, який, можливо, стане вашим фаворитом серед солодощів.
Інгредієнти для лимонного печива з персиком:
- яйця – 2 шт.
- персики в сиропі – 80 г
- цукор – 100 г
- лимонна цедра – 1 ч. л.
- соняшникова олія – 100 мл
- розпушувач – 10 г
- борошно – 300 г.
Інгредієнти для крему:
- молоко – 300 мл
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
- жовток – 1 шт.
- цукор – 3 ст. л.
- ванільний цукор – 10 г.
Приготування:
- Для приготування крему нам потрібно вилити в сотейник молоко та поставити його на середній вогонь. У сотейник з теплим молоком викладаємо жовток, висипаємо класичний та ванільний цукор, крохмаль.
- Інгредієнти у молоці збиваємо, доводимо рідину до кипіння. Зменшуємо вогонь, постійно помішуючи очікуємо, поки суміш стане густою. Коли крем охолоне, його потрібно буде перемістити до кондитерського мішка.
- Щоб приготувати тісто, у миску з яйцями треба висипати цукор і перемішати до розчинення піщинок. У яєчну масу виливаємо олію, змішуємо.
- У яєчну суміш просіюємо частину борошна з розпушувачем, додаємо цедру лимона. Накриваємо цедру другою частиною борошна, замішуємо вручну тісто.
- ½ частину тіста кутаємо в целофан і забираємо в холодильник на 20 хвилин. Другу частку розкачуємо у великий пласт, з якого кухлем або формою вирізаємо кружечки.
- Переміщуємо кружечки тіста на лист, покритий пергаментом. На тісто кладемо нарізані персики, створюємо хмарки з крему на майбутньому печиві.
- Другу частину тіста з холодильника натираємо на великій тертці, покриваємо стружкою кремову верхівку печива. Випікаємо десерт у заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 20 хвилин.
- Радимо після випікання покрити печиво цукровою пудрою.
Джерело:
babusyni-retsepty.com.ua
Позначки