Всю зиму будете шкодувати, якщо не приготуєте. Лінивий салат на зиму
від Denzhyttya
26 Липня, 2021
Консервований салат-асорті з різних овочів, виходить дуже смачним, зі свіжим ароматом. Готування не займає багато часу, зате взимку ви отримаєте справжнє задоволення від салату.
Інгредієнти:
- кабачки і огірки по 600 г;
- цибуля, 300 г;
- солодкий перець, 250 г;
- морква, 200 г;
- кріп і петрушка по пучку;
- цукор, 4 ст.л;
- сіль, 1 ст.л;
- перець чорний, 0.5 ч.л;
- приправа для моркви по-корейськи, 1 ст.л;
- олія соняшникова, 80 мл;
- оцет 9%, 60мл.
Приготування:
- Огірки, кабачки, солодкий перець і моркву ріжемо соломкою. Цибулю – тонкими півкільцями. Зелень дрібно січемо.
- Складаємо всі продукти у велику ємність і насипаємо цукор, сіль, перець, оцет, приправу для корейської моркви, олію. Перемішуємо овочі дуже добре.
- Накриваємо кришкою і залишаємо на 3 години, періодично перемішуючи.
- Розкладаємо в чисті банки, трамбуємо і накриваємо кришками.
- Ставимо банки в каструлю на рушник. Наливаємо теплу воду.
- Після того, як вода закипить, стерилізуємо 15 хвилин.
- Щільно закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо, залишаємо остигати.
- На зберігання ставимо заготовку в підвал або в комору.
Салат я не тільки просто подаю до обіду або вечері, він гідний навіть святкового столу, всім моїм гостям він дуже подобається. При подачі можна трохи скропити оцтом яблучним і нерафінованою олією.
Джерело:
mandarynka.com.ua