В’ялені сливи на зиму з часником та спеціями: рецепт простий, а виходить справжній делікатес
31 Серпня, 2022
Готую в’ялені сливи на зиму з часником та спеціями! Оригінальна закуска чи гарнір до м’яса!
Такі сливи справжній делікатес! Щороку я намагаюся заготовити хоча б 3-4 баночки. На святковому столі ця закуска завжди з’їдається однією з перших! Сливи виходять ароматні, насичені пряними спеціями і справді неймовірно смачні!
Нам знадобиться на 2 баночки по 0,5 л.:
- Сливи – 3 кг.
- Сіль – кілька дрібок
- Цукор – кілька дрібок
- Часник – 8 зубчиків
- Гострий перець чилі – 2 стручки
- Соняшникова олія – 1 л.
Спеції:
- Сушений базилік – 1 ч.л.
- Орегано – 1 ч.л.
- Розмарин – 0,5 ч.л.
- Коріандр – 0,5 ч.л.
- Кардамон – 1/4 ч.л.
- Кориця – 1/4 ч.л.
У кожну банку:
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Яблучний оцет 6% – 1 ст.л.
Приготування:
- Зливу ріжемо навпіл, прибираємо кісточку і викладаємо на решітку дегідратора. Злегка присипаємо сіллю, цукром і сушимо при температурі 70 градусів рівно добу (все залежить від сушарки).Можна зав’ялити і в духовці, головна умова – дотримання температури та постійний контроль, щоб не перетримати сливу.
- Готові сливи повинні вийти м’якими, еластичними, не мокрими, та й не пересушеними.
- Змішуємо спеції: сушений базилік, орегано, розмарин, мелений коріандр, кардамон та корицю.
- У чисті банки укладаємо шарами сливу, пластини часнику, кільця гострого перцю та спеції. Таким чином, заповнюємо банки до самого верху. Укладаємо максимально щільно.
- Зверху, у кожну баночку, всипаємо цукор, сіль і вливаємо яблучний оцет. У сотейнику розігріваємо олію до “перших бульбашок”.
- Заливаємо банки гарячою олією, закручуємо кришками, злегка трясемо до розчинення цукру та солі (2-3 хвилини).
- Залишаємо банки до повного остигання, а потім забираємо на зберігання в холодильник або льох. Зберігаємо тільки в холоді!
Якщо не робили, то обов’язково спробуйте! Чудово підходить до запеченого або смаженого м’яса, просто, як закуска, або на свіжу гріночку з м’яким сиром! Саме на бутерброди у нас і з’їдається більша частина таких слив. Так смачно, що часом не зупинитися, доки все не з’їж!
Джерело:
zhyttia.com.ua