Випічка з медом: рецепт смачного домашнього торта «Осінній поцілунок»
від Denzhyttya
17 Листопада, 2021
Дуже розкішний торт із багатим смаком, медовим ароматом, шоколадною глазур’ю та пишним кремом. Можна готувати на будь-які свята і просто так радувати сім’ю чудовими десертами.
Інгредієнти:
- мед, 110 г
- сода, 1 ч.л
- масло вершкове, 100 г
- яйця, 3 шт
- сіль дрібка
- цукор, 4 ст.л
- борошно, 8 ст.л
Для приготування йогуртового крему потрібно:
- сметана густа чи йогурт, 400 г
- яйця, 2 шт
- цукор 130 г
- борошно, 2.5 ст.л
- ванілін
- масло вершкове, 80 г
Для вишневого конфи необходимо:
- вишня без кісточок, 300 г
- цукор, 90 г
- крохмаль кукурудзяний, 1 ст.л
- желатин, 2 ч.л
- вода, 50 мл
Для приготування шоколадної глазурі візьміть:
- какао, 4 ст.л
- цукор, 100 г
- сметана или йогурт, 150 г
- масло вершкове, 60 г
Приготування:
- Цукор змішуємо з борошном, перемішуємо.
- Додаємо яйця і збиваємо віночком до однорідності.
- Кладемо густий йогурт або сметану, перемішуємо та варимо на невеликому вогні до густини. Знімаємо з плити і вводимо вершкове масло, вимішуємо масу до однорідності. Накриваємо плівкою та охолоджуємо.
- Вершкове масло змішуємо з медом і прогріваємо на невеликому вогні.
- Всипаємо соду і перемішуємо протягом 2 хвилин, доки маса не стане бурштиновою.
- Масу охолодити до теплого стану.
- Яйця з щіпкою солі збиваємо до піни. Всипаємо частинами цукор і збиваємо до густої маси.
- Змішуємо медову основу з яєчною за допомогою віночка.
- Частками всипаємо просіяне борошно і вимішуємо до однорідності.
- Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
- Випікаємо при 180 градусах близько 15-18 хвилин.
- Забираємо папір і охолоджуємо бісквіт, обрізавши краї та розрізавши його на 2 частини.
- Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати.
- Цукор змішуємо із крохмалем.
- Вишню перетворюємо на пюре за допомогою занурювального блендера.
- Змішуємо ягідне пюре з цукром та крохмалем, варимо до густини.
- Бісквіт ріжемо на 4 коржі, обрізки подрібнюємо.
- Крем збиваємо міксером.
- Формуємо торт у формі або просто на блюді, змащуючи коржі ягідним сиропом та кремом.
- Для глазурі змішуємо всі продукти та варимо до однорідності.
- Покриваємо верх і боки глазур’ю, обсипаємо крихтою.
- Торт настоюємо в холодильнику близько 5 годин, щоб він добре просочився та стабілізувався.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua