Випічка з яблуками в духовці: 6 рецептів
від Denzhyttya
25 Вересня, 2021
Із задоволенням ділюся з вами підбіркою кращих рецептів яблучних десертів в духовці. Це той випадок, коли отримуєш задоволення і від частування, і від процесу приготування. Легко, швидко, ароматно і апетитно! Обов’язково спробуйте кожен рецепт і виберіть улюблений десерт.
Пісна випічка з яблуками: добірка з 6 рецептів
Пісні пиріжки з яблуками
Інгредієнти:
- 250 мл води
- 70 г цукру
- 0,5 ч. л. солі
- 430 г борошна
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- 50 мл рослинної олії
- 900 г яблук
Приготування:
- Спершу приготуємо яблучну начинку. Для цього очистіть яблука від шкірки і серцевини. Наріжте їх дрібно і обсмажте на сухій сковороді, періодично помішуючи.
- Додайте до яблук 30 г цукру і обсмажуйте ще трохи, постійно помішуючи. Волога повинна повністю випаруватися.
- Щоб приготувати тісто, змішайте ледь теплу воду з цукром, що залишився. Перемішайте до розчинення.
- Просійте 400 г борошна, додайте дріжджі і перемішайте.
- Влийте в тісто рослинну олію і замішуйте спершу ложкою, а потім руками.
- Присипте стіл борошном, перекладіть туди тісто і продовжуйте вимішувати, поки не заберете все борошно.
- Змастіть миску рослинною олією, покладіть туди тісто і накрийте його харчовою плівкою. Помістіть тісто в тепле місце. Воно повинно збільшитися в обсязі в 2 рази.
- Розділіть тісто на 15 рівних частин, скачайте їх в кульки і знову накрийте харчовою плівкою.
- З кожного шматочка сформуйте коржик, викладіть начинку і сформуйте пиріжки, защипнувши краї.
- Покладіть коржі швом вниз на деко, змащене олією. Накрийте рушником і залиште на 15 хвилин. Випікайте пиріжки 25 хвилин при температурі 180 ° С. За бажанням їх можна змастити або присипати кунжутом.
Кекси з яблуками і кокосовою стружкою
Інгредієнти:
- 350 г яблук
- 150 мл рослинної олії
- 150 г цукру
- 80 г кокосової стружки
- 300 г борошна
- 10 г розпушувача
- 3 г солі
Приготування:
- Очистіть яблука від шкірки і серцевини, натріть на крупній тертці.
- Додайте рослинне масло, цукор, сіль і перемішайте. Цукор повинен почати розчинятися.
- Частинами вмішайте просіяне борошно з розпушувачем, всипте кокосову стружку і замісіть тісто.
- Викладіть тісто в формочки, наповнюючи їх на 2/3. Випікайте кекси близько 30 хвилин в духовці, розігрітій до 180 ° С. Готовність перевірте зубочисткою.
Пісна шарлотка
Інгредієнти:
- 550 г яблук
- 225 г борошна
- 100 г цукру
- 10 г розпушувача
- 0,5 ч. л. кориці
- 1 скл. газованої води
- 50 мл рослинного масла
Приготування:
- Очистіть яблука від серцевини і шкірки, наріжте їх часточками.
- Застеліть форму для випікання пергаментним папером і викладіть яблука на дно.
- Щоб приготувати тісто, змішайте борошно, цукор, розпушувач і корицю.
- У центрі суміші сухих інгредієнтів сформуйте поглиблення. Влийте туди газовану воду і рослинну олію. Замішайте однорідне тісто.
- Рівномірно розподіліть тісто на яблука, які виклали. Випікайте 1 годину 10 хвилин при температурі 180 ° С.
Вівсяне печиво з яблуками і родзинками
Інгредієнти:
- 3 яблука
- 50 г цукру
- 3 ч. л. лимонного соку
- 1 трісок. солі
- 100 мл води
- 2 ст. л. рослинного масла
- 100 г родзинок
- 360 г вівсяних пластівців
- 10 г розпушувача
Приготування:
- Яблука, очищені від шкірки і серцевини, натріть на дрібній тертці.
- Додайте лимонний сік, воду, цукор, сіль, попередньо замочені родзинки та рафіновану рослинну олію. Перемішайте інгредієнти.
- Подрібніть вівсяні пластівці до стану борошна і додайте їх до яблук разом з розпушувачем. Замісіть тісто і залиште його на 15 хвилин відпочити.
- Розділіть тісто на 20 однакових частин. Для цього краще змастити руки рослинним маслом, тоді тісто не буде прилипати.
- Кожен шматочок скачайте в кульку і викладіть на застелене пергаментом деко. Злегка притисніть виделкою, формуючи фігурні коржі.
- Випікайте печиво близько 30-35 хвилин в розігрітій до 180 ° С духовці.
Яблучно-морквяний манник
Інгредієнти:
- 140 г борошна
- 120 г манної крупи
- 100 г цукру
- 10 г розпушувача
- 1 ч. л. кориці
- 8 ст. л. рослинної олії
- 250 г моркви
- 200 г яблук
- родзинки за смаком
- горіхи за смаком
Приготування:
- До просіяного борошна всипте манку, цукор, розпушувач і корицю. Перемішайте сухі інгредієнти і зробіть в центрі поглиблення.
- Помийте, очистіть і натріть моркву і яблука на дрібній тертці.
- У суху суміш влийте рафіновану олію, додайте моркву і яблука. Гарненько перемішайте. За бажанням додайте подрібнені горіхи і попередньо замочені родзинки.
- Викладіть на дно форми для випічки пергамент, змастіть дно і боки рослинним маслом. Перекладіть тісто в форму.
- Випікайте пиріг 1 годину 10 хвилин при температурі 180 ° С.
Домашні пряники з яблуками
Інгредієнти:
- 350 г яблук
- 100 мл рослинної олії
- 260 г цукру
- 3 г солі
- 450 г борошна
- 10 г розпушувача
- 5 ст. л. води
Приготування:
- Очищені від шкірки і серцевини яблука натріть на середній терці.
- Додайте до яблук рослинну олію, 160 г цукру і сіль, перемішайте інгредієнти.
- Просійте борошно з розпушувачем, замісіть тісто.
- Розділіть тісто на невеликі шматочки, сформуйте кульки і викладіть їх на деко, застелене пергаментом.
- Випікайте пряники при 180 ° С до зарум’янювання. На це піде близько 25 хвилин.
- Тим часом приготуйте глазур. Для цього з цукру, що залишився і води зваріть сироп. Змастіть готові пряники.
Мій безумовний фаворит – вівсяне печиво з яблуками!
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya