Я просто беру 3 банани і за 10 хвилин готую смачний сніданок для всієї сім’ї
від Denzhyttya
12 Січня, 2022
Сьогодні готую улюблений сніданок моїх дітей – бананові “пончики”. Швидко, смачно, оригінально. Їсти можна зі сметаною, варенням, а можна просто посипати цукровою пудрою та подавати. Моїх за вуха не відтягнеш від таких пончиків, особливо чоловіка, який раніше банани не дуже шанував. Буду рада, якщо рецепт припаде вам до душі.
Інгредієнти:
- банан – 3-4 шт
- молоко – 100 мл
- яйце – 1 шт
- цукор – 1 ст. л
- сіль – дрібка
- борошно – 6 ст. л
- розпушувач – 0,5 ч. л
- соняшникова олія – для смаження
- цукрова пудра для посипання
Приготування:
- Для початку приготуємо кляр. Яйце з’єднуємо з молоком, цукром, додаємо дрібку солі. Перемішуємо віночком або виделкою.
- Поступово додаємо борошно, розпушувач. Замішуємо досить густий однорідний кляр.
- Банани нарізаємо кружечками завтовшки приблизно 1,5 см. Шматочки бананів викладаємо в кляр.
- У невелику каструльку наливаємо олію, розігріваємо її. Обсмажуємо по одному шматочку банана до золотистого кольору. Смажаться вони моментально, тому по багато смажити не вийде.
- Готові “пончики” викладаємо на паперовий рушник, даємо вбратися надлишкам олії, потім посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua