Яблучне повидло на зиму (для випічки і не лише)

Густе яблучне повидло, яке чудово зберігається всю зиму. Його можна використовувати для начинки пиріжків і пирогів, а також їсти з млинцями. Заготовляти домашнє повидло дуже просто. Рецепт перевірений, тому таке повидло зможе приготувати навіть господиня-початківець.

Інгредієнти:

  • 1150 кг. пюре (чиста вага, без шкірки, кількість може відрізнятися, все залежить від сорту та розміру яблук)
  • 1кг. цукру
  • 200мл. холодної води

Приготування:

  1. Яблука помити, видалити серцевини та пошкодження, нарізати на шматочки у мене в каструлю входить (2 кг), так що вага очищених яблук у мене 2 кг.Яблучне повидло на зиму (для випічки і не лише)
  2. Я додаю невелику кількість холодної води (приблизно 200 мл). Накрити каструлю кришкою і варити, час від часу помішуючи 25-30 хвилин, до розм’якшення яблук все залежить від сорту, мені вистачило 25 хвилин.Яблучне повидло на зиму (для випічки і не лише)
  3. Після того, як яблука розваряться до м’якості, протерти їх через сито.Яблучне повидло на зиму (для випічки і не лише)
  4. Отримане яблучне пюре, мішаємо та викладаємо у посуд для варіння, у мене вийшло пюре (без шкірки) 1150 кг.Яблучне повидло на зиму (для випічки і не лише)
  5. Додати цукор (на 1 кг пюре 800-900 гр. цукру) це залежить від смаку яблук.Яблучне повидло на зиму (для випічки і не лише)
  6. Уварити, постійно помішуючи до згущення повидла. Приблизно 25 хвилин. Якщо у Вас солодкі яблука (без кислинки) то в кінці приготування додайте лимонної кислоти на свій смак.
  7. Я не додавала, у мене яблука не дуже солодкі.
  8. Ближче до кінця варіння повидло почне густіти і стає прозоро коричневим.Яблучне повидло на зиму (для випічки і не лише)
  9. Розкласти повидло у стерилізовані банки, щільно закрити чи закатати. Остудити та зберігати в прохолодному місці.Яблучне повидло на зиму (для випічки і не лише)

У мене залишалося кілька ложок повидла і я перекладала його в тарілку, вже через кілька годин у ньому просто “стояла” ложка, може, залежить від сорту яблук, але у мене саме за цим рецептом завжди виходить дуже смачне і густе повидло, дуже рекомендую.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: