Яблучне повидло на зиму (для випічки і не лише)
від Denzhyttya
8 Серпня, 2022
Густе яблучне повидло, яке чудово зберігається всю зиму. Його можна використовувати для начинки пиріжків і пирогів, а також їсти з млинцями. Заготовляти домашнє повидло дуже просто. Рецепт перевірений, тому таке повидло зможе приготувати навіть господиня-початківець.
Інгредієнти:
- 1150 кг. пюре (чиста вага, без шкірки, кількість може відрізнятися, все залежить від сорту та розміру яблук)
- 1кг. цукру
- 200мл. холодної води
Приготування:
- Яблука помити, видалити серцевини та пошкодження, нарізати на шматочки у мене в каструлю входить (2 кг), так що вага очищених яблук у мене 2 кг.
- Я додаю невелику кількість холодної води (приблизно 200 мл). Накрити каструлю кришкою і варити, час від часу помішуючи 25-30 хвилин, до розм’якшення яблук все залежить від сорту, мені вистачило 25 хвилин.
- Після того, як яблука розваряться до м’якості, протерти їх через сито.
- Отримане яблучне пюре, мішаємо та викладаємо у посуд для варіння, у мене вийшло пюре (без шкірки) 1150 кг.
- Додати цукор (на 1 кг пюре 800-900 гр. цукру) це залежить від смаку яблук.
- Уварити, постійно помішуючи до згущення повидла. Приблизно 25 хвилин. Якщо у Вас солодкі яблука (без кислинки) то в кінці приготування додайте лимонної кислоти на свій смак.
- Я не додавала, у мене яблука не дуже солодкі.
- Ближче до кінця варіння повидло почне густіти і стає прозоро коричневим.
- Розкласти повидло у стерилізовані банки, щільно закрити чи закатати. Остудити та зберігати в прохолодному місці.
У мене залишалося кілька ложок повидла і я перекладала його в тарілку, вже через кілька годин у ньому просто “стояла” ложка, може, залежить від сорту яблук, але у мене саме за цим рецептом завжди виходить дуже смачне і густе повидло, дуже рекомендую.
Джерело:
zhyttia.com.ua