Яблучний пиріг з сиром
від Denzhyttya
25 Вересня, 2021
Я обов’язково готую яблучний пиріг з сиром кожні вихідні.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 400 г
- цукор 300 г
- яйце 5 штук.
- Вершкове масло 200 г
- Сир 500 г
- манка 100 г
- яблуко 3 шт.
- Лимонний сік 3 ст. л.
- кориця 1 ч. л.
- Соняшникова олія за смаком
Приготування:
- Змішайте борошно з 150 г цукру, 1 яйцем і м’яким вершковим маслом. Замісіть пісочне тісто і розділіть його на дві частини – більшу і меншу. Кожну частину загорніть в пакет і відправте в холодильник на півгодини.
- Збийте яйця і цукор в пишну піну. Додайте сир і добре перемішайте.
- Всипте манну крупу і перемішайте інгредієнти до однорідності. Накрийте начинку і залиште на 20-30 хвилин, щоб манка розбухла.
- Змастіть роз’ємну форму рослинним маслом. Розподіліть по дну і бокам форми шматок тіста , той що більший.
- Вимийте яблука і очистіть їх від серцевини. За бажанням очистіть від шкірки. Наріжте плоди тонкими скибочками. Збризніть яблука лимонним соком і перемішайте, щоб вони не потемніли.
- Викладіть на тісто яблучні дольки і посипте їх корицею. Зверху розподіліть сирну начинку.
- Другу частину тіста розкачати. Воно буде ламатися, тому накрийте сирну масу шматочками тіста. Випікайте 60-70 хвилин в духовці, розігрітій до 180 ° С.
Ніжний яблучний пиріг завжди виходить вдало! Ідеальне поєднання пісочного тіста, яблук, присипаних корицею, і повітряної сирної начинки. Обов’язково спробуйте приготувати цю смакоту. Ви й не помітите, як ця випічка поповнить ряди ваших улюблених страв!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки