Яблучний пиріг з заварним кремом. Смачніший за шарлотку
від Denzhyttya
29 Липня, 2020
Пиріг виходить дуже ніжним за рахунок яблук і класичного заварного крему.
Для приготування крему вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко – 250 мл
- цукор – 50 г
- яйце – 1 шт
- крохмаль кукурудзяний – 15 г
- ванілін за смаком
Для приготування тіста необхідно:
- яйця – 2 шт
- яблука – 2 шт
- цукор – 100 г
- молоко – 100 мл
- борошно – 200 г
- ванілін за смаком
- розпушувач – 1ч.л
Приготування:
- Змішуємо всі інгредієнти для крему, збиваємо вінчиком або міксером і варимо на невеликому вогні, постійно перемішуючи до густої консистенції. Знімаємо з плити і залишаємо охолоджуватись.
- Яблука чистимо від шкірки і ріжемо тонкими часточками або шматочками.
- Для тіста змішуємо яйця з цукром і збиваємо до стійкої і густої маси, не менше ,ніж 5 – 7 хвилин, додаємо молоко .
- З’єднуємо борошно з розпушувачем і просіюємо частинами в масу, вимішуємо тісто і додаємо яблучні шматочки.
- Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, зверху видавлюємо крем.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 30 хвилин, але дивіться по своїй духовці.
- Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою, можна змішати з цедрою лимона або апельсина.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua