Яблучний тимбаль

Тимбаль – це популярна страва французької кухні.

Нещодавно я навчилася готувати яблучний тимбаль. Головна перевага десерту – повна відсутність тіста! Більш того, для приготування пирога можна взяти звичайні здобні булочки, а можна спробувати булочки бріош.

тімбаль

Інгредієнти

  • здобна булочка 4 шт.
  • яблуко 3 шт.
  • вершкове масло 140 г
  • цукор 160 г
  • лимон 1 шт.
  • яйце 2 шт.
  • вершки 100 мл

Приготування

  1. Очистіть і наріжте яблука тонкими часточками. Збризніть їх лимонним соком.яблука
  2. Булочки наріжте тонкими пластинками. Змастіть форму для випікання вершковим маслом кімнатної температури.булочки
  3. Викладіть на дно частину яблук, присипте цукром. Потім сформуйте шар булочок і розподіліть по ним шматочки вершкового масла. Повторюйте шари таким чином, щоб в кінці були булочки.
    формування пирога
  4. Збийте 2 яйця з 100 г цукру в пишну повітряну масу, додайте 1 ст. л. лимонного соку і вершки. Гарненько перемішайте і акуратно залийте пиріг у формі.вершковий соус
  5. Накрийте форму фольгою і випікайте 50-60 хвилин при 190 ° С. Після перших 20 хвилин зніміть фольгу.
  6. Накрийте форму плоскою тарілкою  і обережно переверніть.
Яблучний тимбаль з вершковим кремом поповнить вашу скарбничку швидких і смачних страв. Будьте готові ділитися рецептом з родичками, сусідками і подружками!
Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: