Як приготувати капкейки
Капкейки (в перекладі – чашковий торт) – маленькі симпатичні тортики, які нікого не залишать байдужими. Такий десерт прекрасно підійде до будь-якого свята і навіть в якості подарунка.
Шоколадний капкейк покроковий рецепт з фото
Цей чудовий десерт не потребує багато часу та сил, але точно справить враження на гостей! Капкейки виходять ніжні, повітряні і дуже смачні.
Інгредієнти
Для тіста:
- Борошно – 55 г
- Яйця – 1 шт.
- Какао-порошок – 15 г
- Коричневий цукор– 110 г
- Розпушувач – 5 г
- Кефір 1% – 80 г
- Вершкове масло – 75 г
Для крему:
- Вершкове масло – 220 г
- Цукрова пудра – 250 г
- Какао-порошок – 30 г
- Вершки 33% – 80 г
- Рослинна олія – 20 г
- Молочний шоколад – 150 г
Приготування
1. Для початку приготуємо тісто. У чашу міксера виливаємо яйце, додаємо коричневий цукор і збиваємо на середній швидкості. Суміш повинна перетворитися на білу пишну піну.
2. 75 г вершкового масла розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані, потім додаємо кефір.
3. Додаємо масло з кефіром в чашу з яйцем і цукром.
4. Тепер додаємо борошно, какао-порошок, розпушувач і перемішуємо інгредієнти до однорідної маси, але змішуємо не надто довго.
5. Паперові формочки для кексів складаємо в силіконову або металеву форму і акуратно поміщаємо тісто в осередку.
6. Випікаємо капкейки в розігрітій до 160 градусів духовці 25-35 хвилин. Основа готова!
7. Перейдемо до крему. Вершкове масло кімнатної температури і цукрову пудру змішуємо в міксері. Маса має стати пишною, тож збиваємо 10-15 хвилин.
8. Потім додаємо какао, змішуємо та наливаємо вершки і збиваємо ще раз близько хвилини, доки вершки не змішаються з іншими інгредієнтами.
9. Перекладаємо крем в кондитерський мішечок і обираємо насадку тієї форми, яка вам подобається. Від цього буде залежати, як буде виглядати крем на капкейках. У цьому рецепті ми використовуємо насадку «коло» на 20 мм.
10. Витискаємо крем в формі цибулини, щоб було зручніше, можна зрізати верхівки з капкейків перед цим. Щоб «цибулька» вийшла красивою, тримайте мішечок вертикально над капкейком, на відстані близько 20 мм від поверхні.
11. Готові капкейкі прибираємо в морозилку на пів години.
12. Молочний шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці, наливаємо в нього рослинне масло і ретельно перемішуємо силіконовою лопаткою до однорідної консистенції.
13. Вмочуємо застиглі капкейки верхівкою в шоколад.
14. Прикрашаємо капкейки кольоровою цукровою пудрою.
Ванільні капкейки покроково
Простий у виконанні і смачний рецепт. Ніжний ванільний крем підкорить ваше серце!
Інгредієнти
Для тіста:
- Борошно – 150 г
- Цукор – 100 г
- Ванільний цукор – 2 ст. л.
- Вершкове масло – 80 г
- Яйця – 2 шт.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Молоко – 50 мл
- Сіль – дрібка
Для крему:
- Цукор – 120 г
- Вершкове масло – 170 г
- Білки яєць – 3 шт.
- Ваніль – за смаком
- Кондитерьска посипка – для прикраси
Приготування
- У чаші міксера збиваємо тепле вершкове масло і цукор.
- Додаємо ванільний цукор і збиваємо до стану білої піни.
- Потім додаємо яйця по одному і кожен раз збиваємо. Повинна вийти світла піниста маса.
- Окремо змішуємо сухі інгредієнти (просіяне борошно, сіль і розпушувач).
- Половину сухої суміші додаємо до основної маси і добре перемішуємо до однорідної консистенції.
- Потім додаємо молоко і знову добре перемішуємо.
- Додаємо решту борошна і замішуємо тісто.
- Викладаємо тісто по формах і випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці 20 хвилин, а потім даємо охолонути.
- Тепер приготуємо крем. Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо білки з цукром на паровій бані (закип’ятіть трохи води в каструлі, встановіть над каструлею миску з білками і збивайте). Повинна вийти пишна біла піна.
- Знімаємо миску з піною з лазні і збиваємо до тих пір, поки суміш не охолоне.
- Додаємо тепле вершкове масло невеликими порціями і кожен раз збиваємо до однорідної маси.
- До крему додаємо ваніль і добре перемішуємо.
- Перекладаємо крем в кондитерський рукав, вибираємо насадку, яка нам подобається, і прикрашаємо капкейки кремом. Зверху посипаємо кондитерської посипкою.
Готово! Так само в крем можна додати харчовий барвник, щоб він вийшов кольоровим, прикрашати ягодами, м’ятою і всім, чим побажаєте. Смачного!
Бананові капкейки
Повітряний, ніжний і дуже смачний десерт.
Інгредієнти
Для тіста:
- Стиглі банани – 3 шт.
- Цукор – ¾ горнятка
- Коричневий цукор – ½ горнятка
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – ½ горнятка
- Вершкове масло – 110 г
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Борошно цільнозернове – 2,5 горнятка
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Для крему:
- Крем-сир – 340 г
- Вершкове масло – 110 г
- Цукрова пудра – 125 г
- Малина (свіжа або морожена) – 50 г
Приготування
1. За допомогою вилки розминаємо банани в пюре.
2. М’яке вершкове масло змішуємо з цукром до однорідної маси, потім додаємо яйця, банани, молоко, оливкову олія і мед. Ретельно збиваємо.
3. Окремо змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і сіль. Потім додаємо цю суміш в рідку масу і ретельно перемішуємо все разом.
4. Готове тісто викладаємо у формочки і запікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці 10-15 хвилин. Перевіряємо на готовність дерев’яною шпажкою.
5. Приготуємо крем. У чашу міксера викладаємо м’яке вершкове масло, крем-сир і цукрову пудру. Змішуємо на найвищій швидкості міксера.
6. Малину перебиваємо міксером, кладемо в крем 2-3 чайні ложки мусу і перемішуємо. Малину можна додавати доти, доки колір крему не стане таким, як вам подобається (чим більше ягід, тим яскравіший буде крем).
7. Перекладаємо крем в кондитерський рукав і прикрашаємо наші капкейки.
Готово! За бажання можна прикрасити випічку листям м’яти, лавандою або цілими ягодами.