Як приготувати маковий рулет по-польськи
від Denzhyttya
15 Лютого, 2022
Маковець традиційно готують на Великдень та Різдво. Але це зовсім не означає, що кожен маковий рулет — той самий польський маковець. Ділимося з вами автентичним рецептом насолоди.
Інгредієнти:
- Мак 6 скл.
- Молоко 600 мл
- Вершкове масло 250 г
- Мед 5 ст. л.
- Ваніль 1 ст. л.
- Яйце 8 шт.
- Цукор 200 г
- Повидло 3 ст. л.
- Сухофрукти 150 г
- Пшеничне борошно 500 г
- Ванільний цукор 1 ст. л.
- Дріжджі 40 г
Приготування:
- У тепле молоко (100 мл) додайте дріжджі та чайну ложку цукру. Дайте їм постояти, щоб прокинутися. За цей час розітріть вершкове масло (100 г) з 70 г цукру.
- Збийте масло з одним яйцем і трьома жовтками. Додайте молоко та пшеничне борошно, замісіть м’яке тісто і залиште його підніматися на 30 хвилин.
- Готуємо начинку: мелений мак залийте киплячим молоком (500 мл), додайте туди мед, сухофрукти, ванільний цукор і вершкове масло, що залишилося. Перемішайте і залиште до охолодження.
- Додайте до охолодженого маку 4 жовтки та варення. Білки збийте окремо в піну і додайте до основної маси (залиште 2 ложки білків для змащування рулету).
- Розкотіть тісто в пласт завтовшки 1 см. Змастіть його білковою піною і викладіть поверх начинку. За допомогою пергаментного паперу загорніть рулет і викладіть у форму.
- Випікайте маковець 60 хвилин при 180 градусах.
Приготування маківця займає достатньо часу, але ви не пошкодуєте про жодну хвилину, витрачену на нього. М’який, з великою кількістю соковитої начинки та улюбленими сухофруктами. Настійно рекомендуємо спробувати додати жменю волоських горіхів! Також можна урізноманітнити смак цукатами чи цедрою. Не бійтеся експериментувати з глазур’ю, мак та шоколад відмінно поєднуються.
Джерело:
smachnezhyttia.com.ua
Позначки