Мусовий торт «Натхнення»

Ніжне суфле, повітряний мус та тягуча карамель – це те, що підкорить будь-кого. Головне – дотримуйтесь інструкцій з приготування, і дивовижно смачний торт «Натхнення» буде готовим. Тільки обережно! Адже потім відірватись від нього просто неможливо.

Інгредієнти:

  • Цукор 445 г
  • Вершки 260 г
  • Вершкове масло 205 г
  • Чорний шоколад 50 г
  • Фундук 200 г
  • Пшеничне борошно 55 г
  • Какао-порошок 20 г
  • Сода 0,25 ч. л.
  • Розпушувач 0,5 ч. л.
  • Сіль щеп.
  • Молочний шоколад 115 г
  • Яйце 6 шт.
  • Молоко 70 г
  • Желатин 26 г
  • Згущене молоко 180 г
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Вода 100 г
  • Лимонна кислота 0,25 ч. л.

Приготування:

  1. Спочатку приготуємо карамель. Ставимо сотейник на невеликий вогонь і всипаємо в нього 100 г цукру. Не забуваймо постійно помішувати. Робимо це доти, доки кристали не розчиняться повністю.карамель
  2. Підігріваємо 100 г вершків (33% жирності) і вливаємо до них цукор, який набув вже золотистого кольору. Постійно помішуємо на слабкому вогні 5 хвилин.
  3. В окрему ємність додаємо 30 г вершкового масла і 30 г чорного шоколаду. Зверху ллємо гарячу суміш із вершків та цукру. Перебиваємо усі інгредієнти блендером. Охолоджуємо, а потім перекладаємо кондитерський мішок.
  4. Потім приступаємо до карамелізованого фундука. 200 г горіхів підсушуємо в духовці при температурі 140 градусів протягом 10 хвилин. Потім очищаємо їх від лушпиння.очищений фундук
  5. На сковороду без додавання олії всипаємо 100 г цукру. Коли він набуде золотистого кольору і кристали розчиняться, всипаємо горіхи. Постійно помішуємо, покриваючи фундук карамеллю. Викладаємо горіхи на силіконовий килимок, даємо охолонути. Потім дробимо їх ножем.
  6. Готуємо шоколадний бісквіт. На невеликому вогні слід розтопити 50 г вершкового масла, 20 г темного і 15 г молочного шоколаду. Даємо охолонути.
  7. В іншій ємності збиваємо 1 яйце та 55 грам цукру. Вливаємо отриману суміш у масу з шоколаду та олії. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо, поступово додаючи 50 г вершків (20 % жирності).
  8. Окремо змішуємо 55 грам борошна, какао, сіль, соду та розпушувач. І додаємо ці інгредієнти в приготовлену масу раніше.
  9. Випікаємо у розігрітій духовці до 180 градусів протягом 10-15 хвилин. Потім бісквіт охолоджуємо, дістаємо з форми і ставимо в холодильник на 3:00, попередньо обгорнувши його харчовою плівкою.бісквіт
  10. Приступаємо до приготування мусу. Для цього нагріваємо 45 г молока і 45 г вершків (33% жирності) на середньому вогні. Додаємо 45 г жовтків (приблизно 3 штуки), доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Отриману суміш виливаємо в ємність зі 100 г молочного шоколаду. Перебиваємо інгредієнти блендером. Додаємо в них масу, отриману з 6 грам желатину та 25 грам молока. Все ретельно перебиваємо блендером.
  11. Збиваємо 110 г вершків (20% жирності) і вводимо їх в отриману раніше суміш. Відправляємо у холодильник на 30 хвилин. Коли пройде час, збиваємо масу міксером на середній швидкості.
  12. Починаємо формувати торт. На дно форми поміщаємо бісквіт. Зверху з мішка кондитерського висаджуємо карамельну спіраль. Посипаємо приблизно третину дробленого фундука в карамелі. Потім заливаємо мусом і відправляємо в холодильник на 4 години.
  13. Починаємо займатися суфлею. 20 грам желатину заливаємо холодною водою і залишаємо, доки він не набухне. 125 грам вершкового масла збиваємо зі згущеним молоком, поки не отримаємо пишну суміш. Вливаємо желатин у сотейник і додаємо 80 г цукру. Нагріваємо на вогні, постійно помішуючи.
    суфле
  14. 5 охолоджених яєчних білків збиваємо на великій швидкості, доки не утвориться міцна піна. Додаємо лимонну кислоту, 65 г звичайного цукру і 1 чайну ложку ванільного. Тонким струмком вливаємо желатин з цукром, продовжуючи збивати всі інгредієнти. Зменшуємо швидкість і додаємо олійний крем.
  15. Закінчуємо формувати торт. Заливаємо приготованим суфле бісквіт із шоколадним мусом. Відправляємо у холодильник на 4 години. Потім знову робимо спіраль із карамелі, а зверху посипаємо карамелізованими горіхами.мусовий торт

В результаті виходить не торт, а справжній  витвір мистецтва. Це той десерт, який стане прекрасною прикрасою столу з нагоди будь-якого свята. Тому можете запасатися інгредієнтами для нього і приступати до приготування. Смак вас обов’язково вразить це ми гарантуємо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: