Як приготувати смачний салат з баклажанів і перцю на зиму

Як приготувати смачний салат з баклажанів і перцю на зиму

Гарний салат шарами виходить  дуже смачним, ароматним, чудово поєднується з різними стравами.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, 2.5 кг;
  • перець болгарський, 2 кг;
  • гострий перець, 2 шт;
  • часник, 200 г;
  • вода, 600 мл;
  • олія соняшникова, 250 мл;
  • сіль, 3 ст.л;
  • цукор, 5 ст.л;
  • лавровий лист, 6 шт;
  • зелень;
  • перець горошком, 10 шт;
  • оцет 9%, 80 мл.

Процес приготування салату на зиму

Болгарський перець ріжемо на дві частини, баклажани кружечками завтовшки близько 1 см.

Часник, гострий перець і зелень подрібнюємо за допомогою блендера.

У воді розчиняємо сіль, цукор, олію і оцет, додаємо перець горошком, лавровий лист і доводимо до кипіння.

Опускаємо порційно в розсіл перець і баклажани, даємо пару хвилин покипіти і складаємо в стерилізовані банки.

Чергуючи шарами баклажани – соус з часнику, перець і зелень – солодкий перець – соус – баклажани – соус і т.д.

Укладаємо щільно, заливаємо розсолом і накриваємо кришками.

Ставимо в каструлю, на рушник, наливаємо теплу воду і стерилізуємо після закипання 40 хвилин.

Закручуємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо охолоджуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: