Як приготувати карамельний торт без випічки

На вигляд торт  нічим не гірший  ресторанних солодощів, та й на смак точно не поступається. А ось приготування приємно здивує вас своєю простотою і доступністю.

Інгредієнти:

  • сметана 600 мл
  • цукор 200 г
  • вершкове масло 60 г
  • вода 70 мл
  • кукурудзяні пластівці 150 г
  • арахіс 100 г
  • желатин 1 ч. л.

Приготування:

  1. У каструлю з товстим дном висипте цукор і додайте до нього 50 мл води. Потім на середньому вогні доведіть до приємного золотистого кольору.
  2. Розплавлений гарячий цукор зніміть з вогню і додайте в нього вершкове масло і 100 г сметани. Доведіть до однорідної маси. Залиште карамель при кімнатній температурі, щоб трохи охолола.
  3. Арахіс подрібніть за допомогою ножа, а желатин залийте 2 ст. л. води і дайте йому трохи набрякнути.
  4. Третю частину карамелі змішайте з подрібненим арахісом, а решту додайте в 500 мл сметани разом з желатином і ретельно перемішайте.
  5. Форму змастіть невеликою кількістю соняшникової олії, вистелити харчовою плівкою і викладіть на дно горіхи з карамеллю, розподіливши їх рівним шаром по поверхні. Потім насипте шар кукурудзяних пластівців і залийте їх сметанно-карамельною масою. Так повторюйте до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Але тільки пам’ятайте, що верхнім шаром обов’язково повинен бути сметанний.
  6. Карамельний торт відправте в холодильник на ніч до повного застигання. Прикрасити десерт можна шоколадною глазур’ю або карамельним соусом, а також невеликою гілочкою м’яти.

Хрусткі горішки з карамеллю і ніжні пластівці в сметанній суміші відмінно поєднуються і доповнюють один одного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: