Як приготувати пиріг «Трояндочки»
від Denzhyttya
9 Жовтня, 2021
Пиріг, зібраний з мініатюрних булочок-трояндочок з начинкою з шоколадно-горіхової пасти, він здивує своїм неординарним виглядом і порадує чудовим смаком!
Дріжджове тісто для пирога піднімається в 2 підходи, завдяки чому випічка виходить пишною і ніжною. Пиріг можна не різати: булочки відмінно відділяються одна від одної – дуже зручно!
Інгредієнти:
- пшеничне борошно 600-700 г
- молоко 300 мл
- цукор 100 г
- вершкове масло 50 г
- яйце 2 шт.
- дріжджі 8 г
- сіль 1 дрібка
- «Нутелла» 200 г
- жовтки 1 шт.
Приготування:
- У тепле молоко додайте дріжджі і 1 ст. л. цукру. Перемішайте, залиште в теплі на 10 хв., щоб дріжджі запустилися.
- Яйця збийте з цукром, що залишився, додайте опару, просійте борошно. У борошні зробіть поглиблення, влийте розтоплене вершкове масло, додайте сіль. Замісіть м’яке тісто, залиште в теплі на 40 хв. Тісто, що підійшло замісіть і покладіть в тепле місце ще на 40 хв.
- Викладіть тісто на робочу поверхню, притрушену борошном, перемісіть тісто ще раз , розділіть на 2 частини. Кожну розкачайте в пласт товщиною 0,5-0,7 мм. Зробіть кружечки діаметром приблизно 10 см.
- 4 кружечка викладіть в ряд внахлест. За допомогою кондитерського мішка викладіть порцію горіхової пасти. Складіть заготовку навпіл, потім скрутіть в рулетик.
- Утворені трояндочки з тіста викладіть в змащену маслом форму на деякій відстані одну від одної. Дайте їм піднятися протягом 15 хв., Потім змастіть жовтком і відправте в духовку на 25-30 хв. при 180 градусах.
Замість шоколадної пасти для наповнення булочок можете використовувати будь-яке густе варення, заварний крем або варене згущене молоко. Щоразу пиріг буде з новим смаком. Приємного вам чаювання!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки