Як приготувати справжній бекон.
від Denzhyttya
6 Жовтня, 2021
Домашні м’ясні закуски завжди виходять набагато смачніші, ніж магазинний варіант. Ось і цей ніжний і м’який бекон, який ви красиво наріжете скибочками і подасте на святковий стіл, стане вашим фаворитом.
Інгредієнти:
- грудинка, 1.100 кг
- сіль кухонна, 22 г (2% від ваги м’яса)
- сіль нітритна і цукор по 11 г (1% від ваги м’яса)
- перець чорний, 2 ч.л
- часник, 3 зубчики
- лавровий лист, 3 шт
- мускатний горіх мелений, чебрець по 0.5 ч.л
- аджика суха, 2 ч.л
Приготування:
- М’ясо промиваємо і просушуємо паперовими рушниками
- Змішуємо сіль і цукор, спеції і добре вимішуємо суху суміш.
- Порада: лавровий лист беріть подрібнений або подрібніть.
- Додаємо пропущений через прес часник.
- Суміш ретельно втираємо в бекон з усіх боків.
- Укладаємо в пакет і залишаємо в холодильнику на 4 доби та кожен день перевертаємо.
- Можна змити спеції водою або очистити ножем.
- Запікаємо в духовці 2.5 – 3 години при 100 градусах. Спочатку добре розігріваємо на 200 градусах, потім знижуємо до 100 і готуємо.
- Остуджуємо і відправляємо на ніч в холодильник, щоб бекон ущільнився.
- Повірте, закуска виходить просто ідеальною, м’якою, ніжною, в міру солоною і пікантною.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua