Як приготувати справжній бекон.

Домашні м’ясні закуски завжди виходять набагато смачніші, ніж магазинний варіант. Ось і цей ніжний і м’який бекон, який ви красиво наріжете  скибочками і подасте на святковий стіл, стане вашим фаворитом.

Інгредієнти:

  • грудинка, 1.100 кг
  • сіль кухонна, 22 г (2% від ваги м’яса)
  • сіль нітритна і цукор по 11 г (1% від ваги м’яса)
  • перець чорний, 2 ч.л
  • часник, 3 зубчики
  • лавровий лист, 3 шт
  • мускатний горіх мелений, чебрець по 0.5 ч.л
  • аджика суха, 2 ч.л

Приготування:

  1. М’ясо промиваємо і просушуємо паперовими рушниками
  2. Змішуємо сіль і цукор, спеції і добре вимішуємо суху суміш.
  3. Порада: лавровий лист беріть подрібнений або подрібніть.
  4. Додаємо пропущений через прес часник.
  5. Суміш ретельно втираємо в бекон з усіх боків.
  6. Укладаємо в пакет і залишаємо в холодильнику на 4 доби та кожен день перевертаємо.
  7. Можна змити спеції водою або очистити ножем.
  8. Запікаємо в духовці 2.5 – 3 години при 100 градусах. Спочатку добре розігріваємо на 200 градусах, потім знижуємо до 100 і готуємо.
  9. Остуджуємо і відправляємо на ніч в холодильник, щоб бекон ущільнився.
  10. Повірте, закуска виходить просто ідеальною, м’якою, ніжною, в міру солоною і пікантною.

Як приготувати справжній бекон. Про магазинну грудинку забула назавжди

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: