Як приготувати торт «Небесні яблука»
від Denzhyttya
14 Вересня, 2021
Звичайні інгредієнти, міксер і духовка … Ну і, звичайно, трохи терпіння. Проте в результаті ви отримуєте шалено смачний десерт.
Інгредієнти:
- Вершкове масло 320 г
- сметана 560 г
- цукор 100 г
- розпушувач 1 ч. л.
- пшеничне борошно 300 г
- сіль дрібка
- згущене молоко 300 г
- желатин 1 ч. л.
- яблуко 4 шт.
- мед 3 ст. л.
- лимонний сік 2 ст. л.
- чорний шоколад 200 г
Приготування:
- У глибокій ємності змішайте 200 г топленого вершкового масла з цукровою пудрою і сіллю. Сметану змішайте з розпушувачем і додайте суміш до попередніх інгредієнтів.
- Перемішайте все і просійте в рідину борошно. Вимішайте тісто рукою, сформувавши кулю і накрийте ємність харчовою плівкою. Поставте тісто в холодильник на 30-40 хвилин.
- Яблука очистіть від шкірки і насіння, натріть на крупній тертці. Викладіть їх на розігріту суху сковороду і додайте 50 г масла. Тушкуйте суміш пару хвилин, потім додайте мед, а пізніше – лимонний сік. Постійно помішуючи готуйте 3 хвилини.
- Тісто поділіть на 2 частини і розкачайте кожну до круглої форми. На пергаментному папері перемістіть тісто на деко і відправте в духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів.
- Поки воно готується, збивайте міксером сметану, по черзі додаючи в неї згущене молоко і півсклянки топленого желатину.
- Готове тісто помістіть в круглу форму з високими бортиками і викладіть у неї яблучну суміш, а потім – сметанну. Повторіть цю процедуру ще раз.
- У сотейнику розтопіть шоколад і додайте до нього 70 г масла. Покрийте гарячим шоколадом верхній шар торта і відправте його в холодильник на 20 хвилин. Прикрасьте торт м’ятою і вишнею.
Торт «Небесні яблука» – справжня знахідка для любителів легких і непріторних десертів. додайте трохи кориці і кардамону до фруктової начинці і відразу ж відчуєте легку нотку осіннього настрою. Якщо вам сподобався цей рецепт, спробуйте також приготувати грушевий торт. Його фруктово-горіхова начинка вас вразить! Збережіть цей рецепт собі в закладках і поділіться ним з подругами.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки