Як приготувати торт «Витязь»

Домашній торт «Витязь» – простий і надзвичайно смачний десерт, який при умілих руках господині стає ще і прикрасою святкового столу. У ньому є все, що люблять діти, – ви не прогадаєте. Це один з тих ностальгічно приємних десертів зі згущеним молоком, які стають улюбленими для цілих поколінь.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 2 скл.
  • яйце 4 шт.
  • цукор 1,5 скл.
  • Вершкове масло 400 г
  • сметана 200 г
  • волоські горіхи 1 скл.
  • родзинки 1 скл.
  • сода 1 ч. л.
  • Какао-порошок 2 ст. л.
  • Згущене молоко варене 350 г

Приготування:

  1. Яйця і цукор збийте міксером до однорідної рідини. Потім додайте сметану, 200 г м’якого вершкового масла і знову збийте суміш. Далі додайте соду з борошном і повторіть дію.
  2. Розділіть тісто на 3 частини: в одну додайте мелені волоські горіхи, в іншу – родзинки, а в третю – какао-порошок. Кожну ретельно вимішайте. Випікайте коржі в круглій формі 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
  3. Тим часом збийте згущене молоко з  вершковим маслом. Темний шоколад розтопіть на водяній бані. Змастіть готові коржі кремом зі згущеного молока і масла, сформувавши торт.
  4. Також обмажте десерт зверху і по краях, прикрасьте меленими горішками збоку. За допомогою кондитерського мішка або звичайного поліетиленового пакету прикрасьте верх торта за смаком.

Також ви можете прикрасити «Витязь» сухофруктами, улюбленими цукерками або желе. Залучіть до цього захоплюючого процесу своїх дітей, їм гарантовано сподобається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: