Як приготувати вдома смачний вершковий лікер.
Бейліс – один з найвідоміших лікерів. Родом він з Ірландії і, хоча як алкогольний напій, досить молодий ( з 1974 року) став дуже популярним.
Бейліс це вершковий лікер міцністю 17%. Щоб отримати такий напій змішують відфільтрований віскі і вершки. Додають карамель, ваніль, какао, масла рослинного походження, які утворюють шари. Не допускається використання консервантів. Це оригінальний лікер. Є ще кавовий, шоколадний і м’ятний варіанти.
Пляшку з напоєм не прийнято охолоджувати. Подається при температурі 18-22 ° С (або кімнатній). Якщо хочеться відчути як пити лікер Бейліз охолодженим, то використовуйте колотий лід. Напій швидко охолоне. а також знизиться його солодкість. Любителі також додають молоко, яке дає цікавий присмак. Найпопулярніша суміш – додавати Бейліс в каву. Сьогодні ми готуємо Бейліс в домашніх умовах. Смак неперевершений !
Інгредієнти
- горілка (гарної якості) – 0,5 л;
- згущене молоко – 1 банка;
- вершки 10%– 0,4 л;
- розчинна кава – 1,5 ст. ложки;
- ванільний цукор – 2 ст. ложки;
- жовтки (сирі)– 4 шт.
Приготування
- Змішати до однорідної маси жовтки, ванільний цукор і згущене молоко.
- В отриману суміш додати розчинну каву і знову перемішати міксером. Кава може повністю не розчинитися, особливо, якщо гранули великі, але це не страшно.
- Долити вершки і знову перемішати міксером.
- Додати горілку і старанно перемішати. Та кава, яка не розчинилася, на цьому етапі розчиниться.
- Тримати в прохолодному місці до трьох днів. Можна вживати і відразу .Але краще дочекатися свята .