Як швидко спекти ніжний бісквіт без молока і яєць
від Denzhyttya
15 Січня, 2021
Не дивуйтеся, можна приготувати смачний бісквітний пиріг навіть без таких здавалося-б невід’ємних для випічки продуктів, як яйця і молоко. Запевняю виходить дуже смачно.
Я коли перший раз пекла цей пиріг (з того що було) жартома називала його антикризовим. Дійсно набір продуктів настільки простий, що можна засумніватися в результаті.
Інгредієнти:
- Звичайне пшеничне борошно – 200 гр. Краще вищого сорту, але цілком можна використовувати і перший .;
- Таку-ж кількість цукрового піску (200 гр) .;
- Вода (обов’язково трохи тепла) – 180-200 мл .;
- Півтори чайні ложки розпушувача для тіста. (Можна замінювати на 1 ч.л. соди гашеного оцтом) .;
- Маленький пакетик ваніліну .;
- Рафінована соняшникова олія (світла, без запаху) – 80 мл.
Впевнена, що такі продукти знайдуться на кухні в будь-який вечір, навіть не треба нічого заздалегідь закуповувати або бігти в магазин.
Приготування:
Розповідаю, як я його готувала, виходячи з власного досвіду.
- Отже, обов’язково просіваємо муку! Додаємо розпушувач, ванілін, цукор і перемішуємо. Просіяти зручніше в миску, в якій і будемо замішувати тісто.
- Робимо в середині борошна поглиблення і потихеньку вливаючи воду, починаємо перемішувати. Останньою додаємо олію. Перемішуємо все звичайної столовою ложкою, тісто виходить негусто. Ретельно розтираємо всі грудочки. За консистенцією тісто виходить, як густа сметана.
- На цьому етапі все, тісто готове і залишилося тільки спекти.
- Включаємо духовку на “стандартний” розігрів в 180 С. Поки вона розігрівається, злегка змащуємо дно і стінки форми олією і переливаємо в неї тісто. Щоб рівномірно розподілилося, пару раз злегка пристукуємо з боків.
- Важливо! Ставимо пиріг на випікання, тільки коли духовка повністю розігріється. Перші 20-25 хвилин духовку відкривати не можна, інакше при попаданні холодного повітря, пиріг “осяде” і не буде потрібної висоти і пишності.
- Відправляємо форму на випікання. Ставимо в духовку на середній рівень. Час приготування приблизно 30-33 хвилини. У мене електроплита і духовка, тому тут рекомендую орієнтуватися і враховувати особливості вашої духовки. У будь-якому випадку обов’язково через 30 хвилин перевіряємо готовність шпажкою або зубочисткою, якщо тісто налипає то закриваємо і допікаємо ще хвилин п’ять.
- Далі, як завжди, діставши форму з готовим пирогом, чекаємо кілька хвилин і перекладаємо на тарілку. Можна посипати пудрою, обмазувати верх кремом, варенням. У будь-якому випадку виходить смачно і з’їсти шматочок-другий з чаєм дуже навіть приємно!
Джерело:
mandarynka.com.ua